HET VERHAAL ACHTER STUDIO CHIEN

Ze is een creatieve duizendpoot en niet een hokje te stoppen. Uiteindelijk is ‘Studio Chien’ ontstaan; haar bedrijf waarin ze haar creativiteit helemaal kwijt kan. Fotograferen, ontwerpen van posters, huisstijlen, trouwkaartjes en nog veel meer leuks. Lees hier het verhaal achter Studio Chien.

Op je site lees ik dat je afgestudeerd bent als grafisch ontwerper. Hoe kwam je erbij deze studie te gaan volgen?

Dat klopt! Vanaf jongs af aan was ik al bezig met creëren; tekenen, collages maken, fotograferen. Ik wist al heel lang dat ik wilde studeren aan de kunstacademie. Ik was nog best jong toen ik toen ik mijn Havo had gehaald, 16 en daarom durfde ik geen toelating te doen. Ook vond ik de strenge toelating heel spannend. Dus toen ben ik, slechtste keuze ooit, naar de Pabo gegaan. Ik vond het helemaal niets; in m’n achterhoofd had ik nog steeds die academie. Ik ben toen na een maand (!) gestopt op de Pabo en ben een jaar gaan werken. Ondertussen heb ik heel veel portfolio werk gemaakt om toelating te kunnen doen bij de kunstacademie. En met succes! Ik ben Grafisch Ontwerp gaan studeren op St. Joost in Breda, en heb daar echt een top tijd gehad. Ondertussen ben ik al bijna 1,5 jaar afgestudeerd!

PROMO©StudioChien_003.jpeg

Was je altijd al van plan iets te beginnen voor jezelf? Lijkt me wel iets waar je lef voor nodig hebt, kan je iets vertellen over hoe het begon?

Vroeger (toen ik ongeveer 14,15 jaar was) zag ik het helemaal voor me. Ik zou in een grachtenpandje Amsterdam gaan wonen met onderin een winkel/atelier. Daar zou ik allemaal toffe spullen verkopen die ik zelf gemaakt had. Grote dromen haha!

Iets voor mezelf beginnen, wilde ik dus altijd al! Tijdens mijn studie kreeg ik daar ook steeds meer zin in. Ik deed al best vaak fotografie of ontwerp klusjes her en der en afgelopen voorjaar besloot ik het gewoon te doen. Ik ben naar de KVK gegaan en heb me ingeschreven als Studio Chien. Met Studio Chien fotografeer ik bruiloften en ontwerp ik weddingstationery, denk aan trouwkaarten, save the dates, naamkaartjes etc. Daarnaast kun je bij mij ook terecht voor kleine huisstijlen of toffe posters en kaartjes.

Wat ik leuk vind om te zien is dat je op verschillende manieren je creativiteit uit. Zo ontwerp je en fotografeer je. Waarom heb je gekozen voor deze combinatie?

De combinatie fotografie en ontwerp vind ik super tof omdat ik mijn creativiteit daar het meeste in kwijt kan. Ik kan echt een compleet plaatje leveren. Ik ben niet gemaakt om de hele dag achter mijn computer te zitten en daarom vind ik de afwisseling zo tof. De ene dag ben ik aan het fotograferen en spreek ik veel mensen, de andere dag ben ik aan het ontwerpen.

ACS_0050

 Op een foto zie ik je home-office. Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? 

De ‘home office’ is een multifunctionele plek in ons huis haha. We hebben een vrij klein appartement, dus we moesten onze ruimte goed verdelen. De kamer wordt overdag gebruikt als kantoor, ‘savonds als eetkamer en ook ontvang ik mijn klanten er!

Ik probeer de dag altijd te beginnen met een lekker bakje koffie en stille tijd voordat ik m’n laptop op start. Zo begin ik de dag met God en dat vind ik heel belangrijk. Dan ga ik door m’n mailtjes en plaats ik vaak een nieuw bericht op Instagram. Soms werk ik dan nog wat administratie bij. Daarna ga ik aan de slag met de leuke dingen! Het is een beetje afhankelijk van wat voor opdracht ik heb lopen op dat moment. Maar de ene dag ben ik aan het schetsen voor een nieuwe trouwhuisstijl en een andere keer ben ik de foto’s aan het bewerken van een bruiloft of andere shoot.

‘Doen wat ik het leukste vind en daar anderen blij mee maken, mooier kan niet toch!?’

Omdat ik thuis werk, doe ik af en toe wel even een wasje tussendoor of ga ik even naar de AH om een lekkere lunch voor mezelf te halen. In de middag ga ik verder met een andere opdracht of heb ik een shoot. Het komt regelmatig voor dat er ’s avonds een bruidspaar langskomt voor een kennismakingsgesprek, dus dan ga ik snel nog even door de penthouse om alles glad te krijgen. En natuurlijk zorg ik dat er een lekkere appeltaart klaar staat voor mijn klanten. Nu ben ik zelf niet echt een ‘Heel Holland Bakt’ talent, dus sinds kort bakt een vriendin af en toe een taart voor mij! En die zijn zooo lekker! Het relaxte aan voor jezelf werken is dat je je eigen tijd kunt indelen. Soms ga ik een hele dag door en af en toe heb ik zin om maar een ochtendje te werken. Dat kan allemaal!

Wat vind je het mooiste in je werk?

Ik vind het gaaf dat ik mooie dingen mag maken voor anderen! Doen wat ik het leukste vind en daar anderen blij mee maken, mooier kan niet toch!?

ACS_0055.jpeg

Waar loop je nog weleens tegenaan in je werk?

Ik ben nog niet zo heel lang aan het ondernemen dus het is echt een ontdekkingsreis. Administratie, social media, netwerken; het is zo veel! Ik leer ontzettend veel, maar loop soms ook tegen dingen aan. Soms ben ik zo enthousiast dat ik wel 24 uur per dag, 7 dagen per week met Studio Chien bezig kan zijn. Hier moet ik wel een balans in vinden haha. Af en toe vind ik het ook spannend of ik wel genoeg opdrachten krijg. Op dit moment gaat het heel goed en heb ik genoeg te doen, maar zal het zo blijven? Studio Chien doe ik nu parttime, maar m’n droom is wel om het fulltime te gaan doen!

Uit je je geloof ook in je werk?

Ik probeer dit te doen door op een eerlijke manier met mijn klanten om te gaan, m’n afspraken na te komen en iedereen in zijn waarde te laten. Ik heb niet als doel om met Studio Chien te evangeliseren, maar door zulke dingen kan ik toch laten zien aan mijn klanten hoe ik in het leven sta en hoop ik dat uit te stralen.

IMG_1455

Kijk voor meer op Instagram: studio.chien of studiochien.nl

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *