GELUKKIG WIE OP GOD VERTROUWT!

 Toen mij werd gevraagd om maandelijks een column voor Fleurrijk te schrijven, ging er als eerste door mijn hoofd: ‘’Help, ik kan dit niet’’. Herkenbaar? Dat je voor een uitdaging staat en denkt dat je het nooit gaat kunnen , of dat je gewoon echt even niet ziet hoe je het moet doen?

Ondanks dat ik het dus eng vond, voelde ik toch in mijn hart dat ik dit zo ontzettend mooi zou vinden om te gaan doen. Misschien wil God mij (Hannah, één van de ontelbaar mensen op deze aarde) wel gebruiken om tot een zegen te zijn! Want één ding weet ik wel zeker: God laat niet los wat Zijn hand begon, dus ook jou en mij niet. Zijn eeuwige plan met ons staat vast! Voor mij werd de vraag al helemaal bevestigd toen ik het volgende vers las:

Jesaja 55 vers 9: ‘’Want zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen en Mijn gedachten dan uw gedachten.’’

‘Wij hebben onze twijfels en vragen, maar wij mogen tegelijkertijd op God vertrouwen.’

 Zijn wegen en gedachten zijn zo oneindig veel beter dan wij ons kunnen voorstellen, Hij heeft al precies een plan voor jou gemaakt en het zal gaan zoals Hij het wil. En als het gaat zoals Jezus het wil, dan is het goed. Gek eigenlijk he, dat wij soms nog twijfelen in het leven? Wat Jezus is immers onze grote zekerheid? Nou nee, zo gek is dat niet, want wij zijn ook mens. Wij hebben onze twijfels en vragen, maar wij mogen wel tegelijkertijd op God vertrouwen. Want Hij zal je helpen met je keuzes en beslissingen en gewoon, in je leven. Geloof dat Hij bij je is en van je houdt!

Ik ben ervan overtuigd dat God jou geeft wat je nodig hebt om tot een zegen te zijn, voor Hem en voor de mensen om je heen! Met Jezus kun je elke uitdaging aan en Hij zal je daarbij helpen.

Jakobus 1 vers 6: ‘’Vraag vol vertrouwen,, zonder enige twijfel. Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen.’’

Ik hoop en bid dat jij de komende periode sterk zult staan in je geloof en dat je vol vertrouwen in Gods plan zult geloven. En twijfel je toch? Komt er iets (belangrijks) op je pad? Ga dan in gebed en zoek antwoorden in Gods woord. Want, gelukkig wie op God vertrouwt!

 

Gelukkig wie op God vertrouwt,

Gelukkig wie dat doet

Wie heel zijn leven op Hem bouwt

Ooit maakt Hij alles goed

En tot die tijd er is,

Blijft Hij naast je lopen

Uit het lied: ‘Naast je lopen’, LEV

Mijn naam is Hannah Nentjes, 18 jaar oud en ik doe de opleiding verpleegkunde. Ik houd van God, van de mooie mensen die Hij mij geeft, van maffe dingen doen, voor mensen zorgen, gezelligheid en ik kan urenlang tokkelen op mijn gitaar of koffie drinken.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *