KOFFIE’TJE MET MARIAN

Cappuccino, een warm Italiaans zaakje langs de leukste gracht van Utrecht en heerlijke verhalen die Marjan vertelt over haar eigen bedrijfje waarin ze haar passie voor tekenen kwijt kan; mijn avond was geslaagd. Tijd om haar verhaal met jullie te delen!

Hoe het begon

Als kind vond Marjan het heerlijk om tijdens de verhalen van de leraar te tekenen. Toen ze klaar was op de middelbare school, zat ze er nog aan te denken om naar de Cibap te gaan, maar dit zag ze toch niet zitten. Lachend vertelt ze dat ze toen heel degelijk de opleiding boekhoudkundig medewerker heeft gevolgd, waarvoor haar motivatie snel ver te zoeken was. Inmiddels werkt ze als planner bij een transportbedrijf, waar ze het tekenen heeft opgepakt. Ze begon uit verveling te tekenen op lege etiketten met haar markeerstiften. Naast dat een collega een tekening van haar op zijn mobielhoesje had geplakt, gebruikte ze haar tekeningen zelf om cadeaus meer op te fleuren. Veel meer deed ze er niet mee.

‘ Ik denk dat iedereen dit kan’

Marjan wilde eigenlijk geen eigen bedrijf met haar tekeningen beginnen, want toen ze in 2011 een sieradenbedrijfje had, kreeg ze een claim waar ze een naar gevoel bij had. Toch werd er zo positief op haar tekeningen gereageerd dat ze besloot wat van haar kaartjes in een winkel in Genemuiden te zetten. Toen ze een aanvraag kreeg van de HHJO, besloot ze het toch maar officieel te gaan maken. Marjantekent was een feit en ze schreef zich in bij de Kamer van Koophandel.

Voldoening

De voldoening die Marjan uit het tekenen haalt is het creëren. Ook vind ze het heerlijk ontspannend dat ze al haar tekeningen op haar Ipad kan maken, waar ze maar wil. ,, Ik ben dol op vliegreizen, dan heb ik ook de rust om tekeningen te maken en ideeën uit te werken. ’’ De tijd die ze besteedt aan de kaarten, verschilt. Sommige kaarten zijn in een halfuur af, andere kaarten kosten een paar uur. Haar tekenstijl is eenvoudig, abstract en ze laat haar dagelijks leven ook terugkomen in haar kaarten. Eerst tekende ze vooral willekeurige kaarten, maar nu vindt ze het ook belangrijk om iets uit te dragen met haar kaarten. Zoals een tekst voor kerst met ‘Let His light shine’ of een kaartenserie van het ‘ Onze Vader ’. Ze pakt haar Ipad en laat me een serie van kindergebedjes zien waarmee ze bezig is. Dan begint ze geconcentreerd te tekenen. De app die ze gebruikt, heet ProCreate. Het lijkt een soort combinatie van Paint en Photoshop. In verschillende lagen bouwt ze haar tekeningen op tot een geheel. Wanneer ik haar vraag of het heel moeilijk is antwoordt Marjan: ‘ Nee, ik denk dat iedereen dit kan.’

Dromen

,, Ik zou graag een boek willen uitgeven met tekeningen ‘’ zegt Marjan. Het liefst wil ze dat samen met iemand doen die het leuk vindt om te schrijven. Ze hoopt te groeien met haar bedrijf, maar het belangrijkst vindt ze dat ze iets christelijks uitdraagt. Voor iedereen die zelf ook droom van een eigen bedrijfje zegt ze: ‘Gewoon doen! Blijf trouw aan jezelf en gebruik je ervaringen om te groeien!’

Meer zien van Marjan? Kijk dan op haar site marjantekent.nl of via Instagram: @marjantekent.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *