COMFORTZONE: WARM NESTJE OF GEVANGENIS?

Toen ik Corine vroeg of ze een brief aan jou als lezeres wilde schrijven, reageerde ze enthousiast. Ze vertelde me vol passie over haar werk als Stijljuf en alles wat erbij komt kijken. Over de workshops die ze in haar gezellige huis geeft, hoe ze erbij kwam om Stijljuf op te zetten en wat met name naar voren kwam was de gedrevenheid om vrouwen hun talenten en krachten te laten zien. Omdat we allemaal mooi gemaakt zijn, vanbinnen en van buiten. Vandaag haar brief aan ons over luisteren naar jezelf, durven en de beste comfortzone.

Lieve meiden,

De laatste weken ben ik het woord ‘comfortzone’ heel vaak tegengekomen. Dat had meestal te maken met goede voornemens voor het jaar 2019. En je moest er vooral uít! Uit die comfortzone, want dan gaat hét gebeuren! Dan ga je bereiken wat je zo graag wilt!

Heb jij ook goede voornemens? Wil jij ook zo graag iets bereiken? Dat kan van alles zijn natuurlijk. Misschien wil je heel graag die top baan of de man van je leven vinden. Misschien wil je een opleiding vinden die bij je past. Misschien wil je beter voor jezelf leren opkomen. Misschien heb je een sportief doel voor ogen.

Maar ja, die comfortzone. Die zo heerlijk veilig is. Net zoiets als lekker warm onder een plaid op de bank met een mooi boek. Eruit komen voelt als de winterkou in. Toch is het wel waar dat je net buiten je comfortzone nieuwe dingen kunt leren. Spannend, maar leuk!

In het onderwijs heet het de zone van naaste ontwikkeling. Die ligt nét buiten je comfortzone. Niet te ver, niet te gevaarlijk, maar bereikbaar. Iets nieuws wat je kunt leren door uit je veilige nestje te stappen. Want zeg nou zelf, die comfortzone kan ook saai zijn. Veilig misschien, maar je leert niets meer bij, er is geen avontuur meer te beleven. Misschien ben je uitgekeken op je baan. Of ben je met een opleiding bezig die helemaal niet bij je past. Toch blijf je. Omdat het ‘veilig’ is. Of van je verwacht wordt. In dit geval lijkt die comfortzone meer op een gevangenis.

‘God heeft iedereen talenten en verlangens gegeven om er iets mee te doen. Voor Hem. Om uit te kunnen delen van wat Hij aan jou geeft. ‘

Of je er nu in wilt blijven of er juist uit moet hangt helemaal van je situatie af. Wat wel heel belangrijk is in dit geval: wat zegt je hart? Is er iets wat je heel graag wilt? Een nog belangrijkere vraag: Wie heeft dat verlangen in je hart gelegd? Durf je daar naar te luisteren? God heeft iedereen talenten en verlangens gegeven om er iets mee te doen. Voor Hem. Om uit te kunnen delen van wat Hij aan jou geeft.

Voor de één geldt dus misschien dat het nodig is om in de comfortzone te blijven, anders vraag je te veel van jezelf. Voor iemand anders geldt juist dat je eruit moet, om tot je doel te komen. Voor mezelf betekende het dat ik eruit moest. Ik heb het afgelopen jaar heel spannende dingen gedaan. Dingen waarvan ik dacht dat ik het niet durfde én… niet kon. Tóch heb ik het gedaan. En weet je wat er gebeurt is? Ik ben juist steeds meer in mijn comfortzone gekomen, omdat ik iets doe waar ik heel blij van word. Het past bij mij en mijn talenten. Ik help andere vrouwen blij te zijn met wie ze zijn, zowel met hun binnenkant als hun buitenkant. Ik help hen hun talenten te vinden en die ook uit te stralen. Ik mag hen laten zien hoe bijzonder ze zijn. Gewoon als ze puur zichzelf zijn. Weet je, er is een comfortzone, waar je altijd veilig bent. Een plek waar je tot jezelf mag komen en (weer) ontdekken mag waar je voor bedoeld bent. Waar je aan niemands eisen hoeft te voldoen. Waar je op kunt laden. Waar bescherming te vinden is. Maar waarvandaan je ook weer met goede moed mag vertrekken. Het is de schuilplaats van de Allerhoogste, jouw Schepper. Lees zelf psalm 91 maar helemaal door. En luister dit lied.

Imagocoach I Ik ben Corina Struijk, getrouwd met Arjan en samen hebben we twee zoons, twee schoondochters en een dochter. Saartje, onze Jack Russel hoort er ook helemaal bij.

Ik hou veel van mensen, van sfeer en harmonie en van mijn huis gezellig maken. Ik ben dol op Zeeland en de natuur. Ik ben invaljuf, maar vooral Stijljuf. Ik wil vrouwen heel graag laten ervaren dat ze bijzonder en uniek geschapen zijn. Niet alleen hun uiterlijk, maar juist ook hun innerlijk. Ik wil hen heel graag helpen hun talenten te vinden, zodat ze helemaal tot hun recht komen met alles wat ze in zich hebben en zo tot hun doel komen.

Ik ben gestart met kleur- en stijladviezen geven. Inmiddels werk ik met een bijzondere persoonlijkheidstest waarmee je je grootste kracht en talenten kunnen ontdekken.Het gave is dat daar dan ook een kleuradvies uitkomt. Maar dan gebaseerd op je persoonlijkheid.  

En wat schetst dan je verbazing?! Heel vaak matcht dat weer perfect met je uiterlijk. Hoe bijzonder is dat! Ik blijf met verbazen over onze Schepper.Ik doe het allemaal met alle plezier en liefde. Ik heb echt de mooiste baan van de wereld!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *