PRAAGSE PLAATJES

‘Als fotograaf maak je duizenden foto’s en daar zitten zeker een aantal favorieten bij. Maar om nu een blog te wijden aan een foto… Ik moest even nadenken welke foto dat zou moeten worden.’ Meestal schiet Emma foto’s van haar familie en vrienden, maar het liefst deelt ze een foto met ons waar een verhaal achter zit.  En die heeft ze geschoten; in Praag ontpopte ze zich even tot een waar straatfotografe.

Bubbelfestijn

Er gebeurde van alles om haar heen in Praag. Enorme bellen die geblazen werden, iemand die piano speelde en er drentelden mensen rond in ijsbeer- en pandapakken. ‘Jong en oud vermaakte zich en dat is precies wat ik heb geprobeerd vast te leggen.’ En dat is haar gelukt, het ziet eruit als een groot feest op de foto’s. ‘Wat een spontaan schouwspel lijkt, wordt allemaal vastgelegd door (ik neem aan) haar man, die er zo te zien een hele taak aan heeft om het perfecte plaatje te creëren. Wat zal ze erbij zetten wanneer ze ‘m het internet opstuurt? Misschien wel iets in de trant van: “Praag was so much fun, look at these magical bubbles!”. Toch vraag ik me af wie van de twee er nu meer plezier heeft gehad…’

 

‘Ik zie fotografie veel meer als leuke hobby waarin ik m’n creativiteit kwijt kan dan als bedrijf!’

Uitlaatklep

Waar Emma zich eerst vooral richtte op bloggen, merkte ze dat ze vooral het fotograferen zo leuk vond. Ze ging foto’s maken van mensen om haar heen en toen anderen om haar heen gingen vragen of ze wat foto’s van hen wilde maken, ging ze er kleine vergoedingen voor vragen.  Officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel is ze nog niet, want ze vindt het vooral leuk om te fotograferen als hobby. Zo heeft ze ook nog een studie en bijbaan, dus heel veel meer tijd heeft ze niet voor fotograferen.  ‘Ik investeer er dan ook niet heel veel tijd of geld in, waardoor het allemaal gewoon heel geleidelijk gaat. Ik zou fotografie ook niet als fulltime baan willen hebben, maar doet het er liever naast. Zo komt de zakelijke kant er niet teveel bij kijken en blijf ik het leuk vinden.’ En of Emma nog dromen heeft op het gebied van fotograferen? Dat zeker! Ze vindt mode erg leuk, dus ze zou graag nog eens fotograferen voor een webwinkel of een campagne. ‘En dan het liefste in een ver, warm land natuurlijk.. ‘

 

Meer werk van Emma zien? Neem dan een kijkje op haar Instagram @emmaashoots

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *