ANNA OVER THE STARS BY NAME

Kan je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Anna van Rumpt en ik ben 17 jaar. Op dit moment zit ik in de zesde, dus ik ga dit jaar examen doen. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en dingen te ontwerpen. Verder houd ik ook erg van zingen en dat doe ik ook regelmatig in een muziekgroep in onze kerk. Koffie drinken met vriendinnen of een shopmiddag in de stad is ook wel typisch ‘Anna’.

Je vertelde dat je eerst ook een soort platform op wilde zetten. Kan je me daar iets meer over vertellen?
Dat klopt. Nadat ik had meegedaan aan Youth Alpha (Alphacursus voor jongeren) kwam ik met het idee om een christelijke blog te beginnen voor tienermeiden, omdat ik dat zelf miste. Ik begon een blog en schreef artikelen, maakte printables en was actief op Instagram. Ik stopte er heel veel tijd in, maar merkte na een tijd dat ik er geen voldoening in vond. Van al het enthousiasme dat ik aan het begin had, was niet zo heel veel meer over, omdat ik simpelweg geen inspiratie meer had. Ik denk dat wanneer iets écht je passie is, je juist steeds meer zin krijgt om eraan te werken. Bij mij was het juist het omgekeerde, dus ik ging op zoek naar iets nieuws. Iets dat wel paste bij mij en waar ik echt 100 procent voor wilde gaan.

Hoe ben je erbij gekomen om The Stars By Name te beginnen en hoe kom je bij de naam?
Ik ging dus op zoek naar iets dat bij mij paste. Ik maakte mindmaps en stelde mezelf een aantal vragen. ‘Waar word ik blij van?’ ‘Waar worden anderen blij van?’ ‘Hoe kan ik iets betekenen voor anderen? ‘Die laatste vraag was heel belangrijk, omdat de blog ook met dat verlangen was begonnen. Ik wilde dat ik anderen kon inspireren en bemoedigen. Het schrijven van artikelen was alleen voor mij niet de manier om dat doel te bereiken. Door dicht bij mijzelf te blijven en te kijken naar wat er voor mijn gevoel nog ontbrak, kwam ik op het idee om christelijke minimalistische armbandjes te gaan maken. Simpele armbandjes met een betekenis. Ik kon zelf namelijk nooit dat soort christelijke armbandjes vinden en ik kon me goed voorstellen dat andere meiden dat ook hadden. Zo begon ik The Stars By Name. Door een verlangen en een gemis van iets waar ik zelf naar zocht.

Een vers uit de Bijbel heeft mij inspiratie gegeven voor de naam. Dit is psalm 147 vers 4: ‘He counts the stars and calls them all by name.’ Ik vond dit zo mooi en waardevol. Er zijn oneindig veel sterren, maar God kent ze. Hij kent zelfs hun naam. In een wereld als deze voelt het soms alsof je gewoon iemand bent. Alsof je niet opvalt in de menigte en voor God niets betekent. Maar dit vers bewijst voor mij dat Hij je kent, je liefheeft en dat je gered bent.

‘Ik wil ook heel graag anderen bemoedigen om aan de slag te gaan met hun dromen en talenten. Als je iets graag wilt doen, doe het! Het is zo mooi om met iets bezig te zijn wat je blij maakt.’

Wat wil je uitdragen met je sieraden?
Het armbandje is een dagelijkse herinnering. Elke keer dat je ernaar kijkt, besef je hoe geliefd en gekend je bent. Dit geldt niet alleen voor ons in Nederland, maar voor iedereen. Ook voor kinderen die in armoede leven bijvoorbeeld. Dat is ook de reden dat van elk verkocht armbandje er 1 euro naar Compassion gaat.

Hoe krijg je inspiratie voor nieuwe ontwerpen?
Wat een leuke vraag! Vaak komt het ineens in mij op. Op de meest gekke momenten, krijg ik een idee en dan schrijf ik het snel in een notitieboekje. Maar er zijn ook hele bewuste momenten. Ik luister zelf heel veel worshipmuziek en daar haal ik ook mijn inspiratie vandaan. Er worden zoveel mooie dingen gezongen en soms wordt een woord heel vaak herhaald en dan denk ik: Ja! Dat is het! Ook in de Bijbel staat veel dat mij inspireert, vooral in de Engelse vertaling. Soms vraag ik ook mijn volgers op Instagram om hulp. Ik hoor de meest mooie woorden als ik vraag welk woord ze nog missen in de collectie.

Hoe zie je de toekomst voor je van je bedrijfje?
Ik heb hier nog niet heel veel over nagedacht. Ik vind bedrijfje ook best wel een serieus woord. Ik zie het veel meer als een hobby of een soort passie. Maar ik hoop dat ik dit nog heel lang kan blijven doen. Soms is het in combinatie met school en werk best wel druk, maar ik voel dat dit iets is wat ik voort moet zetten. Het zou super zijn om nog meer mooie producten te kunnen maken. Er zijn nu al kaartjes en kettinkjes toegevoegd, dus dat is echt heel leuk. Vooral bij het maken van kaartjes kan ik echt al mijn ideeën kwijt. Het is zo mooi om die ideeën en hersenspinsels om te zetten in beeld en dat maakt het ook heel persoonlijk. Ik vind het heerlijk om kaartjes aan de muur te hangen, ze in een lijstje te doen of naar iemand te sturen. Als je er dan ook nog een mooie betekenis aan kunt toevoegen en je iets kunt maken in je eigen stijl, is dat heel gaaf. Ik had totaal geen ervaring met het maken van kaartjes, maar je moet het ‘gewoon’ doen. Je begint met niets, gaat oefenen en dan krijg je uiteindelijk een eindproduct waar je trots op kunt zijn. En dat ben ik ook zeker.

Ik hoop in de toekomst nog meer mensen te kunnen inspireren. Een aantal maanden terug zijn er ook armbandjes gebracht bij kinderen in Afrika en het liefst zou ik in de toekomst ook zelf daarheen willen om armbandjes uit te delen. Zoveel mogelijk mensen bereiken en hen een dagelijkse herinnering geven, dat is mijn doel.

Kijk voor meer op Anna’s Instagram: thestarsbyname 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *