DATEN EEN TABOE? ‘GEWOON DOEN!’

De datingsite van Rianne en Jorieke begon als een grappig idee, maar liep uit tot een site met duizenden aanmeldingen. En niet alleen dat, Jorieke leerde ook haar vriend kennen via haar eigen datingsite. Of het een taboe is, dat internetdaten? Volgens Jorieke niet, er werd juist enthousiast gereageerd toen Roots online kwam. Inmiddels is de site uitgegroeid tot duizenden leden.

Jullie bedachten ROOTS omdat je niet zomaar een leuke christelijke man tegen het lijf loopt. Heb jij je partner zelf ook via Roots ontmoet?

Klopt! Na onze studententijd en eerste stappen op de fulltime arbeidsmarkt merkten we dat het lastig kan zijn om naast kerk of werk nieuwe mensen te ontmoeten.  Vanuit onze omgeving hoorden we regelmatig geluiden over online daten en de voor- en nadelen van datingsites. We geloofden dat het anders moest kunnen en zijn daarom een nieuws site gestart. Jorieke heeft op ROOTS haar (inmiddels) vriend leren kennen. Mooie bijkomstigheid 😉

Op jullie site beweren jullie dat een datingsite helemaal geen taboe moet zijn. Hoe reageerde de omgeving toen jullie met dit idee kwamen?

Heel positief! In het begin was het vooral een grappig idee, inmiddels is ROOTS uitgegroeid tot een site met een paar duizend dagelijks actieve leden en al meer dan 8.000 aanmeldingen vanuit de christelijke wereld. Een taboe is het dus blijkbaar niet meer! 

Elkaar leren kennen door middel van beeld kan als oppervlakkig gezien worden. Hoe kijk jij hier tegen aan?

Het snelle swipen en beoordelen van mensen op hun uiterlijk is wat vaak gebeurt op de reguliere datingsites en apps. Dat willen wij voorkomen, maar we vinden ook dat  bijvoorbeeld een duidelijke profielfoto bijdraagt aan het beeld dat je van iemand krijgt. 

ROOTS zoomt vooral in op jouw persoonlijkheid en daarbij passende afbeeldingen. Naast foto’s en afbeeldingen is er ruimte genoeg om meer te delen over je persoonlijkheid en het uiten van eigenschappen die je belangrijk vindt aan een nieuwe partner. Denk aan kerkgang bijvoorbeeld. 

‘Het snelle swipen en beoordelen van mensen op hun uiterlijk is wat vaak gebeurt op de reguliere datingsites en apps. Dat willen wij voorkomen.’

Het beeld van internetdaten is ook wel dat het onveilig is. Hoe is dit bij Roots?

We werken samen met gerenoveerde internet hostingpartijen en een supergoede en betrouwbare websitebouwer. Daarnaast controleren we dagelijks alle nieuwe aanmeldingen handmatig op echtheid. Hier zijn verschillende “trucjes” voor. Ook deinzen we er niet voor terug om iemand aan te spreken op zijn/haar online gedrag als we daar klachten over krijgen. We vinden online veiligheid en de kwaliteit van onze site heel erg belangrijk en besteden daar dan ook veel tijd aan.

Wanneer je een datingsite begint, lijkt het me lastig als er in het begin maar een handjevol gebruikers zijn die geen match vormen. Hoe stimuleren jullie de groei van ROOTS?

Het begin is natuurlijk altijd het lastigst. We hebben uiteraard alle mensen in onze eigen omgeving benaderd toen we live gingen. Het nieuws verspreidde zich zo snel dat we direct aanmeldingen kregen van mensen die wij beiden niet kenden. Dat het aanmaken van een profiel op ROOTS echt een feestje is, heeft daar vast mee te maken. Omdat ROOTS een innovatief product is op de christelijke datingmarkt, hebben we via media veel aandacht gekregen, het ging echt als een lopend vuurtje. Na drie maanden waren er al zo veel aanmeldingen dat we veel mensen aan elkaar hebben kunnen koppelen, daar kwamen zelfs al relaties uit voort.

‘Het aanmaken van een profiel op Roots is een feestje.’

Welke kosten zijn aan een lidmaatschap op ROOTS verbonden?

Je kunt jezelf gratis aanmelden en bekijken welke matches er voor jou zijn geselecteerd. Wanneer je gebruik wilt maken van alle functionaliteiten vragen we een vergoeding van 8,50 – 15,00 euro per maand, afhankelijk van het gekozen abonnement. Dit geld gebruiken we om de veiligheid op ROOTS te waarborgen en om ook aankomend jaar te groeien! Zo wordt de kans dat jij je liefde van je leven tegenkomt op ROOTS elke dag groter! 😉

Kan je een voorbeeld geven van een succesmatch? 

We hebben al heel wat leuke mailtjes gehad van succesmatches! Op deze speciale pagina op onze website staan 2 concrete succesverhalen. We hopen daar in de toekomst nog een hele hoop verhalen aan toe te voegen! 

Welke tip zou je geven om de drempel naar online daten te verlagen?

We kunnen van alles vertellen, maar de enige echte tip is: ga het gewoon proberen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *