GOED GERUIT

Ruiten, ze blijven feest. Zo denken Carlien, Tjalyn en Anne-Claire er ook over. Carlien trok haar favoriete jurk uit de kast, Anne-Claire pakte haar overknee laarzen erbij en Tjalyn kon ook los nu haar hoop op een thema met ruiten vervuld was. Ook praten we over falen, genieten van de kleine dingen en alles altijd goed willen doen.

Favorieten

Hoe Carlien ruitjes het liefste draagt? Met stoere bikerboots eronder. ‘Toen ik dit thema zag, moest ik gelijk aan een van mijn favoriete jurkjes denken. Voor de rest kleed ik me niet te druk, want de ruitjes op deze jurk vind ik al druk genoeg.’ Als ik haar vraag naar haar favoriete Instagrammers, noemt de @clairepronk, @laurelvuijk, onze eigen columnist @hannahnentjes, @evaschaapp, @annelievanginkel en @sophievaneeuwijk.

Genieten van kleine dingen

Carlien: ‘ Ik ben niet altijd bezig met wat later komt, ik kan juist enorm genieten van kleine dingen. Zoals piano spelen of gezellig even een drankje doen op een terrasje. Tuurlijk ben je onbewust bezig met wat komen gaat, maar dat neemt niet weg dat ik niet kan genieten van het hier en nu. ‘

Jurkje: H&M – Schoenen Dr.Martens

Overknees en een kolletje

‘Het liefst draag ik ruitjes met simpele basics. Mijn ideale outfit zou zijn: een ruitrokje, overknee laarzen en een kolletje.’ Als ik Anne-Claire vraag naar haar favoriete Instagramaccounts, noemt ze boutiques als Olivia & Kate,  Living in by Romy de Boer. Voor inspiratie van leuke outfits zijn Vivian Hoorn, Claartje Rose en Benthe Liem haar favorieten.

Not so perfect

‘Ik probeer steeds meer in het hier en nu te leven en mijn telefoon soms even weg te leggen. Zodra mijn telefoon in de buurt ligt, ben ik geneigd iedereen te antwoorden. Ook al is het zaterdagavond elf uur en werk gerelateerd. Hiernaast ben ik met mijn gedachten altijd al bezig met het volgende en probeer ik overal inspiratie vandaan te halen. Dit is nog weleens lastig.’  ‘Maar oefenen, dat woord kennen we niet meer. Lukken, dat moet het. Meteen graag.’ Als ik haar deze stelling voorleg, vindt Anne-Claire hier herkenning in. Vooral toen ze net met haar webshop Bij Keesje begon. ‘ Ik dacht: er zijn al zoveel webshops, en de meeste hebben binnen korte tijd al een bizar groot bereik. En dan kom ik daar als 19-jarig meisje nog eens bij..’ Daarom vond ze het ook belangrijk dat Bij Keesje gelijk een groot succes was en wilde ze vooral niet falen. Inmiddels weet ze dat het erbij hoort en elke ondernemer zijn tegenslagen heeft gehad.

Kleding: Bij Keesje – Schoenen Omoda

Stappenteller

‘Mijn favoriete apps? Zalando Lounge, daar zijn leuke spulletjes voor weinig geld! Hele dure merken worden opeens een stuk goedkoper.’ Ook gebruikt ze Instagram veel. Daarnaast noemt ze nog een bijzondere en gezonde app; Sweatcoin. Deze app registreert je stappen en hiervoor wordt je beloond, met zogenaamde coins.  ‘ Je moet wel een hoop lopen voor je iets leuks kopen kan, maar lopen doe je toch wel.’

Snuitend olifantje

De toekomst staat het heden niet in de weg voor Tjalyn. Ze kan juist genieten van kleine dingen, leven bij de dag vindt ze heerlijk. ‘Als ik naar school fiets en iemand roept goedemorgen, als ik thuis kom en mijn moeder heeft de koffie klaar, mijn vriend die zegt dat ik een olifantje ben als ik mijn neus snuit, daar kan ik heel gelukkig van worden.’ Ze geniet extra van de dingen van nu door de dromen en plannen die ze nog voor de toekomst heeft.

En of alles gelijk moet lukken? Juist de weg naar wat je wilt bereiken vindt Tjalyn waardevol. ‘Ik heb heus wel frustraties als iets niet gelijk lukt, maar achteraf zie je dat die leerweg juist heel belangrijk is geweest.’ Ze vindt het juist ook mooi om kinderen op school te stimuleren tot hen iets wel lukt. ‘We vergeten soms een beetje in de wereld dat dingen niet kunnen ook helemaal geen probleem hoeft te zijn.’

Jurkje: New Look – Coltrui: Pull & Bear – Handtas: Even&Odd- Schoenen: Kennel + Schenger

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *