SHINE

Van de week zat ik in de trein naar huis, toen een paar meiden naast mij een gesprek begonnen over hun uiterlijk. Ik hoorde kreten als: ‘Oh ik zie er echt niet uit, waarom ben ik niet zoals zij’ en ‘Oh, jij hebt dit, waarom heb ik dat niet? Was ik maar…’

Misschien denk jij dat ook wel eens. Misschien zit je wel niet lekker in je vel, of zou je zo graag dat willen hebben of die persoon willen zijn, maar lukt het gewoon niet. Dat is herkenbaar, daar heb ik ook wel eens last van.
Maar toch..  weet ik zeker dat het ook anders kan. Jij kunt een lichtje zijn voor de mensen om je heen, sterker nog, God gebiedt het je! En jij, jij bent mooi zoals je bent!
Kijk maar eens in de Bijbel:
‘U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn.’‭‭Mattheüs‬ ‭5:14‬ ‭


Je bent zoals Hij heeft bedacht!

‘Sta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid van de HEERE gaat over u op.’‭‭Jesaja 60:1
In de Bijbel gaat het vaker over een lichtje zijn en Het Licht laten stralen. God geeft het jou! Jij mag een lichtje zijn in jouw omgeving. En nee, daar is geen speciaal schema of een handleiding voor, maar ik ben ervan overtuigd dat God dat werkt. Hij heeft jou immers bedacht, gemaakt en Hij zorgt voor je. Hij heeft een plan met en voor jou.
En je weet het: Alles wat Jezus maakt, is goed. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar bedenk alsjeblieft de volgende keer als je weer ontevreden over je lichaam of over jezelf bent, dat jij een schepsel bent van de Allerhoogste en dus.. precies goed bent! Je bent zoals Hij heeft bedacht!
Dan hoop en bid ik, dat dit vers ook voor jou mag gaan leven:
‘Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.’‭‭ Psalm‬ ‭139:14‬ ‭
Jij bent jij, ik ben ik, en mijn gebed is dat wij samen Het Licht mogen uitstralen naar de wereld om ons heen.

Laat zo je licht maar schijnen

Bij alles wat je doet

Zodat de mensen zeggen

God is goed!

Tekst en beeld Hannah Nentjes // tekst lied hierboven: Elly en Rikkert

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *