DE PERFECTE RELATIE, BESTAAT DIE EIGENLIJK WEL?

Wat willen we dat graag, dé perfecte relatie hebben. Lekker verliefd blijven, trouwen en happy together forever. Samen goed kunnen praten, ruimte voor je eigen ontwikkeling behouden, samen compleet gelukkig zijn, intimiteit hebben en de dingen delen in het leven die we beiden tof vinden. Het klinkt geweldig toch?

Nou, wake up, want helaas gaat het lang niet altijd zo makkelijk als we willen. Misschien denk je als je jong bent helemaal niet zo na over het hebben én houden van een relatie. Ik in ieder geval niet. Ik was 16 toen ik verliefd werd en 20 toen ik trouwde. Nog lekker jong en onbezonnen. Veel mensen zeiden: ‘Wauw, wat jong, en dan al getrouwd’, maar hé, ik was jong en onbezonnen, dus ik dacht helemaal niet na over de moeilijkheden die misschien nog wel kwamen. En die moeilijkheden kwamen echt wel, en les in het omgaan met die moeilijkheden krijg je ter plekke, rauw en hard.

Wat als het perfecte plaatje wegvalt?

Een vraag die ik mezelf en anderen vaak stel is ‘hoe houden we het leuk’? Want dat jong en onbezonnen zijn raak je vroeg of laat kwijt, de verliefdheid wordt misschien wel sleur en dat perfecte plaatje voelt lang niet altijd zo perfect. En dan?

Ik geloof dat er vele manieren zijn om je relatie leuk te houden. En vooral geloof ik dat elk stel uniek is. Daarom heeft elke relatie zijn eigen perfecte plaatje waar je naar wilt streven, of dat je misschien gewoon al hebt.

Want wat zijn de mooie momenten in jullie leven samen? Wat heeft jullie relatie doen groeien? Waar zijn jullie trots op? Spreek ze samen hardop uit. En het antwoord? Is dat dan niet jullie perfecte plaatje?  

Juist omdat iedere relatie uniek is, is het beter om niet te vaak te kijken naar andere relaties.

Juist omdat iedere relatie zo uniek is, kun je het kijken naar anderen beter niet te vaak doen. Gebruik het kijken naar het perfecte plaatje van die ander om ideeën op te doen. Bijvoorbeeld dat je een date-night gewoon moet plannen is best een goede tip om ook te gebruiken. Maar kijk vooral naar wat jullie samen bindt, wat heeft eerder goed gewerkt in jullie relatie? Doe daar meer van!

Geef elkaar de ruimte voor ontwikkeling, groei en ontdekkingen in het leven. Ik ben echt niet meer exact die persoon van 17 jaar geleden waar mijn man verliefd op werd, maar samen groeiden we in het leven. We namen elkaar mee terwijl we zelf de reis van het leven aflegden, we kwamen kuilen, bergen en hobbels tegen, maar raakten elkaar onderweg niet kwijt. Het kan zijn dat er één iemand een tijdje voorop loopt. Dit gebeurt, de een is soms sneller in het proces dan de ander. Dit kan er zijn als je je daar bewust van bent, het uitspreekt en ruimte voor maakt.

Investeer in elkaar. Als je dan eenmaal een relatie hebt, is het nog zaak om haar te houden. Je kunt een prachtige plant kopen, maar zonder licht en water gaat hij dood. Een relatie waar weinig liefde en aandacht voor elkaar is, bloeit ook dood. Het is de moeite waard om tijd voor elkaar te maken, bewust aandacht voor elkaar te hebben en eens echt te vragen hoe het met je partner gaat en te vertellen wat er in jou leeft. Dat perfecte plaatje heeft een werkwoord nodig. Het komt niet vanzelf, maar het komt er wel door jou!

Als het lukt om dit te blijven doen zul je zien dat perfectie niet bestaat uit wat je misschien nog wilt,  maar dat die perfecte relatie bestaat uit wat jullie samen al hebben.

Mijn naam is Petra Veldhuis en ik ben 33 jaar oud. Ik hou enorm van lachen en mensen.

De  verhalen, hoop en liefde van mensen maken mij blij, dankbaar en nieuwsgierig.  In mijn werk als jeugdzorgwerker en relatie- en gezinscoach  heb ik het geluk dat ik nieuwsgierig mag zijn naar die verhalen. 

Ik ben altijd opzoek naar mogelijkheden, maar met name als er moeilijkheden zijn.  Ik denk graag na over: ‘hoe houden we het leuk’?  Als moeder van 2 kids, vrouw van… en ook gewoon mens heb ik genoeg mogelijkheden om antwoorden op die vraag uit te proberen. Het leven is een grote ontdekkingsreis, enjoy the ride! ” Kijk hier voor haar site.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *