Niet dromen maar doen,  Schrijfsels

IF NOT NOW, WHEN THEN?

Dromen doen we allemaal; we dromen van een leuke baan, een succesvol afgeronde studie, een lieve wederhelft, een mooi huis en een flitsende auto. Vaak blijft het bij dromen, want veel mensen zijn te bang om hun dromen na te jagen. Dat is erg jammer, want je zou maar pas vijfentwintig jaar oud zijn en er wordt al borstkanker bij je geconstateerd. Dan staat je leven volledig op zijn kop en je dromen verdwijnen naar de achtergrond.

Deze diagnose kreeg de dochter van een ex-collega van mij, laten wij haar Janneke noemen. Ontzettend heftig. Helaas voelt zij zich door haar chemo’s ook erg ziek en staat haar leven momenteel in het teken van overleven. Na onderzoeken bleek dat zij een beschadigd gen had waardoor de kanker is ontstaan. Haar moeder, mijn ex-collega, en haar zusje werden ook onderzocht. En tot hun grote schrik bleken ook zij dragers te zijn. Momenteel bereiden zij zich op preventie operaties voor. Een ongelofelijk heftig verhaal waar wij regelmatig een update over ontvangen.


,,Zorg jij er ook voor dat je je dromen waar maakt?”

Dit verhaal zette mij ook aan het denken. Janneke is slechts twee  jaar ouder dan dat ik ben. Ik kan mij simpelweg geen voorstelling maken van hoe mijn leven er uit zou zijn als ik haar zou zijn. Ook ik heb dromen. Een van die dromen was om een verre reis te maken. Dat ver is gelukt, het werd Nieuw-Zeeland, ruim een half jaar heb ik aan de andere kant van de wereld mogen wonen. Mijn vriend is niet zo’n avonturier en hij heeft absoluut geen behoefte aan een periode in het buitenland, dus ik ben blij dat ik deze droom voor mijzelf waargemaakt heb. Maar ik heb nog een droom… Eentje waar momenteel hard aan gewerkt wordt door mij. De mail met de update gaf mij weer een extra zetje in mijn rug om door te pakken. Zorg jij er ook voor dat je je dromen waar maakt?

Tekst Marielle // Beeld Mirjam van Rijswijk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *