DE DAMES VAN DOTS

‘Mijn advies voor meiden die ook willen gaan ondernemen is: gewoon doen! Wat voor onderneming je ook op wilt starten, zolang jij warm en enthousiast wordt van jouw hobby/interesse, komt het helemaal goed!’ Veerle vertelt over ondernemen, Dots communicatie en dromen voor de toekomst.

‘Veerle Schippers, dat ben ik. Ik ben 19 jaar oud, 2e-jaars Communicatiestudent aan de Christelijke Hogeschool Ede, woon in Sliedrecht en het liefst ben ik met mijn vriend, familie en vrienden. Daarnaast houd ik van goede gesprekken, lachen totdat ik erbij moet huilen en buikpijn heb, lekker uit eten gaan, christelijke romans en te romantische boeken lezen, winkelen, Netflixen en naar het strand gaan.

Van Malaga naar Dots

Vanuit mijn opleiding Communicatie ben ik sinds november een onderneming begonnen. Het opzetten van een onderneming was een opdracht vanuit school. In blok 2 stond ondernemen centraal, maar we zetten de onderneming het hele (school)jaar door. Met mijn 4 lieve studiegenoten en vriendinnen Lieke, Marjolein, Esther en Annelene werk ik samen. Met 3 van deze meiden ben ik afgelopen november een paar dagen op vakantie geweest in Málaga, Spanje. Het was tof om elkaar zo op een andere manier mee te maken en met elkaar te genieten!

We hebben allemaal een verschillende taak en rol. Mijn taak is de boel organiseren, leiden en de sfeer bewaken. Oftewel ik ben de manager van Dots Communicatie.

Maar wat betekent onze naam en wat doen we? Dots betekent stippen. Denk is aan een puntentekening die je wellicht als kind maakte. Alle puntjes stonden er al, maar je moest het alleen nog verbinden om het plaatje te zien. Dat is wat wij doen, organisaties zichtbaar maken door hun punten te verbinden. Ja leuk die punten, maar wat bedoelen we daar mee? De punten waar wij op duidden, zijn de communicatieve-uitingen van de organisatie. Wij willen de organisatie promoten door hun content en communicatie-uitingen te optimaliseren. En ook content voor hen te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een het maken van een logo en/of nieuwe huisstijl, een social-media strategie bedenken, het promoten van een event enzovoort!

Onderscheiden

Omdat de onderneming een opdracht vanuit school is, hebben we ook veel concurrentie van onze studiegenoten. Er zijn zo’n 10 andere ondernemingen waarmee we concurreren, want zij zijn ook werkzaam in de Communicatie-branche. Wij willen ons onderscheiden van onze studiegenoten door veel sfeer uit te stralen. Met onze stijl, persoonlijke aandacht voor de klant en oog voor groei onderscheiden wij ons. Dit doen we door gepersonaliseerde foto’s voor onze klant te maken en zelf ook eigen foto’s op onze platformen te plaatsen. Daarnaast willen we ons specialiseren in social-media. Vooral in Instagram. Instagram promoties en marketing worden steeds belangrijker. Als laatst zijn we alle vijf overtuigend christen en willen we dit ook laten doorschemeren in onze werkwijze. Dit zijn onze Unique Selling Points en zo hopen we zelf ook te groeien!

Enthousiast

We zijn Dots nu begonnen, omdat het ten eerste moest vanuit school. Maar tot nu toe zijn we alle vijf erg enthousiast en zien we onszelf na dit schooljaar doorgaan met Dots Communicatie. Het is mijn persoonlijke droom om later parttime in loondienst te werken en parttime als ZZP’er te ondernemen. Dus wie weet dat we ooit zo hard groeien dat we er na onze studie van kunnen leven!

We willen Dots willen laten groeien door te investeren. We willen ons verdiende kapitaal terug stoppen om te groeien. We hopen in het vooruitzicht een aantal aankopen te doen zoals: betaalde promoties en eigen marketing materiaal. Door zulke investeringen hopen we onze groei te realiseren.

Struggelen en dromen

We zijn nog niet zo heel lang begonnen met ondernemen, dus echte struikelblokken hebben we nog niet mee gemaakt. Maar wat we lastig vinden, is om een vraagprijs te stellen. Dit komt, omdat wij een dienst leveren waar je van tevoren geen garantie op kan geven. Wij kunnen de effectiviteit van onze dienst niet vooraf beloven. De klant kan dus alleen op onze expertise vertrouwen. Momenteel is dat het enige waar we een beetje mee struggelen.

Zoals al eerder genoemd, droom ik van een parttime baan als ondernemer. Het lijkt me geweldig om dat te doen met de meiden van Dots, omdat we het enorm goed met elkaar kunnen vinden. Onze talenten vullen elkaar aan en we hebben dezelfde werkmotivatie. We zijn close met elkaar en zijn naast collega’s ook vriendinnen die graag wat met elkaar afspreken buiten de college banken. Verder hoop ik dat we organisaties echt op weg kunnen helpen met Dots. En dat we met een voldaan gevoel terug kunnen kijken op de samenwerking.

Mijn advies voor meiden die ook willen gaan ondernemen is: gewoon doen! Wat voor onderneming je ook op wilt starten, zolang jij warm en enthousiast wordt van jouw hobby/interesse, komt het helemaal goed! Ga niet alleen voor de grootste beloning en de meeste winst, maar doe waar je goed in bent en wat jouw onderneming speciaal maakt!’

Meer zien over Dots? Volg de meiden op Instagram: @dotscommunicatie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *