GOODBYE, BAD HAIR DAYS

Wij vrouwen hebben er regelmatig last van; een bad hair day. Vaak verzuchten we dan maar weer eens hoe graag we een personal hairstylist zouden hebben. Helaas ben ik geen miljonair, en velen van jullie ook niet, dus we zijn toch echt op onszelf aangewezen. Een aantal tips & tricks is dan altijd handig, toch? Hier komt onze redder in nood, Ruth Koopman, om de hoek kijken. Zij is hairstylist en geeft sinds een aantal maanden ook workshops. Bijkomend voordeel: deze workshops zijn voor iedereen betaalbaar. Voor Fleurrijk ging ik op pad naar Ruth en kreeg ik een workshop. Hoe dat beviel? Lees snel verder!

Ruth is 23 jaar oud en woont in Leusden. In het dagelijks leven werkt Ruth bij een GGZ-instelling als verpleegkundige en meewerkend teamleider. De vrijdagen reserveert Ruth voor haar hairstylingsbedrijfje.

Als klein meisje werd Ruths haar regelmatig onder handen genomen door haar moeder, maar op den duur ging Ruth zelf steeds meer aan de slag met kapsels. En haar toffe kapsels bleven ook door anderen niet onopgemerkt! Steeds vaker werd Ruth gevraagd om de hairstyling te verzorgen.

Dit begon onder andere met een korfbalwedstrijd waarbij Ruth haar teamleden van een strak kapsel voorzag. Op een gegeven moment wisten echter ook bruidjes de weg naar Ruth te vinden.

Extra speciaal voor Ruth: haar eigen zus was de eerste die Ruth volledig vertrouwde en haar haar bruidskapsel liet doen. Op de bovenste foto is het eindresultaat te zien van dit bruidskapsel. Deze positieve ervaring gaf haar zelfvertrouwen ook een flinke boost, want zo kon zij meteen goed volgen of haar kapsel de hele dag goed bleef zitten. Dit was de start van haar eigen bedrijfje en inmiddels is Ruth al tientallen bruidskapsels verder en een echte wedding professional. Maar niet alleen bruidjes wisten Ruth te vinden, zij werd ook gevraagd door Huis van Belle, een christelijk meidenblad, om de kapsels tijdens de fotoshoots te verzorgen.

Ruth ging door met het creëren van fantastisch mooie trouwkapsels, maar kreeg tegelijkertijd ook steeds vaker vragen van andere meiden die op zoek waren naar handige tips & tricks om zelf hun haar te doen. Vanuit deze vragen ontstond al heel snel het idee om workshops te gaan geven.
De workshops duren ongeveer 2 uur en vinden in overleg met Ruth plaats in haar studio in Leusden of op locatie. Van te voren peilt Ruth wat het niveau is en wat de leerwensen zijn van de deelnemers. Gebaseerd op die informatie stelt Ruth een leuke workshop samen. Hierbij zorgt Ruth zelf voor alle benodigde materialen, die bij de prijs zijn inbegrepen. Wil je onverdeelde aandacht en wil je echt meters maken? Dan is het ook mogelijk om een privéworkshop te volgen!

Voor dit artikel volgde ik zo’n privéworkshop en leerde ik van Ruth twee verschillende kapsels te maken. Doordat we een op een met elkaar waren had Ruth alle aandacht voor mij. Met haar aanwijzingen en wat hulp maakte ik onderstaande kapsels.

Tijdens de workshop ga je onder Ruths leiding dus echt zelfstandig aan de slag. Al met al vond ik het een ontzettend geslaagde workshop. Het was een heel gezellige ochtend en ik heb praktische handvatten meegekregen. Wat me nu nog rest is thuis flink oefenen!

Als je na het lezen van dit artikel ook enthousiast bent geworden dan heb ik goed nieuws voor je: Speciaal voor de lezeressen van Fleurrijk geeft Ruth twee leuke kortingsacties weg!

In april en mei geeft Ruth 10% korting op bruidskapsels met de kortingscode FLEUR&RUTH10 en 15% korting op een workshop met de code FLEUR&RUTH15. Wil je meer informatie of wil je gelijk reserveren? Neem contact op met Ruth via haar Instagramaccount @hairstylesbyruthkoopman of via haar emailadres: hairstylesbyruthkoopman@gmail.com.

Tekst: Marielle de Kloet // Beeld Ruth Koopman

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *