DE UITKOMST ZAL NIET FALEN

Ben ik genoeg? Waarom ben ik zo verpest? Hoe kan iemand van mij houden? Ik ben niets waard. Ik ben een mislukkeling. Mag ik als christen zijnde depressief zijn? Wat moet ik doen?

Terwijl ik lekker een dagje thuis was kreeg ik het idee om een vragenrondje op Instagram te doen. Dit was voor mij de eerste keer, maar de vragen die ik kreeg raakten me keihard. Zoveel mensen lieten me weten dat ze in de put zaten en niet wisten hoe ze eruit moeten komen. Zoveel mensen zijn onzeker. Zoveel mensen houden niet van zichzelf.

Sommige periodes ben ik net zoals deze mensen. Dan zie ik niet in hoe waardevol ik ben en hoe prachtig God mij geschapen heeft. Dan ben ik moe van alles wat er gebeurd. Misschien vraag je je af hoe ik ervoor zorg dat ik uit deze mindset kom. Het antwoord op die vraag is de Bijbel.

Ik dacht zelf altijd dat ik als christen altijd sterk moest zijn, maar als we in de Bijbel lezen zien we genoeg voorbeelden van Gods kinderen die het ook zwaar hadden. Toen Mozes het volk Israël moest leiden in de woestijn wilde hij het bijna opgeven door de overweldigende omstandigheden. Toen Elia aan het vluchten was in de wildernis om in leven te blijven, gaf hij bijna op. Jona had liever dat God hem liet sterven dan dat hij naar een vreemd land moest om het evangelie te verkondigen en David voelde de boosheid van mensen over hem en schreef liederen over zijn diepe droefheid.

Als we één ding weten over deze mensen dan weten we dat ze allemaal kinderen van God zijn. Als christen hoeven we dus niet altijd perfect te zijn en zoals Matthijn Buwalda prachtig in één van zijn liederen zegt: Ligt de lat weer veel te hoog? Loop er dan lachend onderdoor. Wie heeft gezegd dat je erover moet?

Als God in de tijd van de Bijbel vertroosting gaf aan Mozes, Elia, Jona, David en nog vele andere mensen, wie zegt dan dat hij dat nu niet meer kan? Jezus zei in Lukas 18:27: ‘Wat bij de mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God.’

Voel je je zwak en weet je niet meer hoe je moet geloven dat God je rust en kracht kan geven? Lees dan maar eens 2 Korinthe 12. Daarin vraagt Paulus of God de doornen van verleiding en zwakheid van hem af wil slaan. Gods antwoord? ‘Mijn genade is voor u genoeg, want mijn kracht wordt in zwakheid volbracht.’  Weet je wat Paulus zei? Daarom zal ik veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij komt wonen.

Dus als jij je zwak voelt. Als je op het punt staat om op te geven en als je geen uitweg meer ziet. Vertrouw op Hem, want Hij zal je rust geven. Ik zou zo graag willen dat je ogen open gaan en dat je ziet hoe mooi God je heeft geschapen, dat je ervaart dat er niets mooier is dan Gods liefde en dat Hij je kracht wil geven. Vertrouw op Hem en de uitkomst zal niet falen!

Tekst en beeld Aline Pleijsier

5 reacties

 • Naomi

  Heel mooi om te lezen en ik ben het volledig met je eens. Dat we als christenen altijd maar blije mensje zouden moeten zijn, kun je inderdaad nergens in de Bijbel vinden. En als Jezus Zelf huilde, waarom wij dan niet?

 • Alex

  Zo mooi om te lezen. Soms is het fijn om die bevestiging te krijgen dat het okay is als alles soms even niet lekker loopt. Met God kan alles! Dankjewel voor het delen!

 • Thomas

  Hallo Aline, wat een mooie blog. Fijn dat iemand eerlijk durft te zijn over de moeilijkheden in het leven, maar ook in het geloof. Ik heb vandaag een zware dag gehad, maar deze blog deed me eraan herinneren dat God de vermoeiden en verzwakten kracht wil geven. All praise to Him

 • Thomas

  Wauw wat een krachtige woorden Aline, dankjewel voor het delen! Emoties tonen is geen teken van zwakte maar een roep naar God dat we juist zijn kracht nodig hebben!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *