OWN YOUR GOALS

,,Dromen kunnen omgezet worden in doelen en doelen worden omgezet in actie. Ik ben altijd al daadkrachtig geweest en wil deze daadkracht graag meegeven aan vrouwen.” Toen Lisanne in het ziekenhuis werkte, merkte ze dat ze niet op haar plek zat. Omdat ze geen andere weg dacht in te slaan, bleef ze hier een paar jaar werken. Tot ze het roer besloot om te gooien en te gaan doen wat ze echt leuk vindt. Inmiddels is ze druk bezig met het opzetten van haar bedrijf ‘Own Your Goals’, waarmee ze vrouwen helpt hun talenten te ontdekken en hun droom te visualiseren.

Stel jezelf eens even voor, en hoe ziet je dagelijks leven eruit?

,,Ik ben Lisanne en ik ben 23 jaar. In het dagelijks leven studeer ik nog aan de pabo. Ik loop op maandag en dinsdag stage en op woensdag, donderdag en vrijdag ben ik vrij. Dan werk ik aan schoolopdrachten of aan OwnYourGoals. Daarnaast geef ik op vrijdagavond nog zwemles om wat bij te verdienen.”

Hoe kwam je erbij om deze onderneming te starten?
,,Drie jaar geleden werkte ik fulltime in het ziekenhuis als operatieassistent. Het werken met mensen was mijn passie, maar ik zat niet op mijn plek. Ik had het gevoel dat ik ‘opgesloten’ zat en geen tijd meer kreeg voor mijzelf. Ik vond het dankbaar werk, maar de werkzaamheden pasten niet bij mij. Dit was te merken aan mijn houding en daardoor botste het ook met collega’s. Deze situatie heb ik uiteindelijk twee jaar volgehouden, omdat ik geen andere weg dacht te kunnen inslaan. Ik had namelijk alles voor elkaar en een eigen huisje. Ik had een strenge selectie ondergaan en mocht dus van geluk spreken dat ik de kans kreeg om opgeleid te worden tot operatieassistent in dit ziekenhuis.

Na twee jaar liep ik tegen het plafond aan en heb ik binnen een week alles radicaal omgegooid. Ik heb mij ingeschreven voor de pabo en heb ontslag genomen. Ik nam alle opgebouwde dagen op en na vier dagen zat ik thuis. Voor de pabo moest ik toelatingstoetsen doen, dus daar heb ik voor geleerd en na een maand was ik officieel toegelaten.

Ik heb nooit spijt gehad van deze keuze en heb ervaren hoe belangrijk het is om op je plek te zitten en je hart te volgen. Uiteindelijk ging de pabo zelfs zo goed, dat ik mocht versnellen in de opleiding. Ik zat veel beter in mijn vel en er kwam weer ruimte.

,, Ik leerde te kiezen voor mijzelf en kreeg het zelfvertrouwen dat ik daar voor nodig had. Ik leerde feedback van mijn omgeving te beoordelen en dit mee te nemen in mijn ontwikkeling.”

In de afgelopen jaren heb ik veel affiniteit gekregen voor persoonlijke ontwikkeling en ben ik zelf ook enorm gegroeid. Ik leerde te kiezen voor mijzelf en kreeg het zelfvertrouwen dat ik daar voor nodig had. Ik leerde feedback van mijn omgeving te beoordelen en dit mee te nemen in mijn ontwikkeling.

Het is mijn droom om te ondernemen, te inspireren, te motiveren en te coachen. Ik wil meer vrijheid en gedeeltelijk tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Dat is het droomleven dat ik zelf ambieer. 

Met OwnYourGoals wil ik samen met vrouwen op zoek gaan naar hun passie en droomleven en bekijken hoe dit gerealiseerd kan worden. Dromen kunnen omgezet worden in doelen en doelen worden omgezet in actie. Ik ben altijd al daadkrachtig geweest en wil dit graag meegeven aan vrouwen.”

Kan je concreet vertellen wat je doet met je onderneming?
,,Ik help vrouwen bij het ontdekken van hun krachten, talenten en levensmissie. Ik laat ze hun droom visualiseren en begeleid ze bij het opstellen van een stappenplan met concrete doelen en de uitvoering daarvan. Dit doe ik samen met de ondersteuning van een toegepast psycholoog. Mijn e-book ‘Start your dreamlife’  komt binnenkort uit. Dit e-book is een startup guide waarmee vrouwen een eerste stap in de goede richting kunnen zetten. Daarna ga ik een programma lanceren waarin we nog veel dieper gaan en vrouwen echt gecoacht worden.”

 Je helpt vrouwen bij het vinden en plannen van een droomleven. Wat is een droomleven volgens jou?
,,De definitie van een droomleven is voor iedereen verschillend en heel persoonlijk. Een droomleven kan een leven zijn waarin er veel vrijheid wordt geambieerd om te kunnen reizen, maar ook een leuke fulltime baan waarbij iemand zijn of haar passie nastreeft. Het gaat eigenlijk over een persoon die zijn of haar levensmissie/levensdoel weet en wil nastreven.” 

Op welke manier laat je je onderneming groeien?
,,Op dit moment zit ik nog in de opstartfase. Ik timmer aan de weg door middel van Instagram en volg daar een aantal cursussen in. Begin april breng ik mijn e-book ‘Start your dreamlife’ tijdelijk gratis uit. Vrouwen kunnen zich daar nu al voor inschrijven. Bij dit e-book zitten een aantal waardevolle opdrachten waarmee ik vrouwen een goede zet in de richting wil geven. Het e-book geef ik gratis weg, omdat ik wil dat mensen eerst vrijblijvend kennis met mij kunnen maken. Ik sta voor kwaliteit en werk daarom samen met een toegepast psycholoog. Door middel van deze strategie wil ik mijn onderneming laten groeien, naamsbekendheid opbouwen en vooral mijn kernwaarde ‘kwaliteit’ uitdragen.”

Waar loop je tegenaan in het ondernemen?
,,Ik ben heel trots en enthousiast over mijn ideeën en producten. Elke dag verzin ik weer nieuwe elementen. Dit is natuurlijk heel fijn, maar het zorgt er ook voor dat ik moet zorgen voor duidelijke focuspunten. Ik moet geduldig zijn en kan niet overal tegelijk mee bezig zijn.”

Merk je dat veel jonge vrouwen niet goed weten waar ze heen willen?
,,Ik merk dat veel vrouwen hun levensmissie niet goed weten en het leven volgens het boekje proberen uit te stippelen. Ze studeren en gaan daarna aan de slag. Het liefst fulltime carrière maken, totdat er kinderen in het spel komen. Dit is een plaatje die in de huidige maatschappij als ‘logisch’ bestempeld wordt. Wijk je daar van af dan heb je snel het gevoel dat je je moet verantwoorden en bewijzen. Ik merk wel dat er een verandering plaatsvindt en dat vrouwen en mannen meer vrijheid gaan ambiëren, maar dat ze tegen een drempel oplopen. De wil is er wel, maar hoe ze dit moeten aanpakken blijft lastig. Er worden teveel beren op de weg gezien en de mindset moet veranderen. Dat is waar ik bij wil helpen.”
 

Herken je dit zelf ook?
,,Ja. Toen ik de keuze maakte om te stoppen als operatieassistent stond mijn directe omgeving daar wel achter. Mensen die verder van mij weg stonden hadden daar wel vragen en meningen over. Daarnaast merkte ik dat ik ook nu weer zoekende was. Ik vind het geweldig om les te geven, maar het niet het gevoel dat dit mijn levensmissie volledig dekt. Ik wil inspireren, motiveren, coachen en heb mij verdiept in literatuur rondom persoonlijke ontwikkeling. Mijn kennis over het lesgeven en het opbouwen van een cursus of workshop kan ik goed gebruiken. Ik hoop dat ik na mijn afstuderen een mooie combi kan maken. Daarnaast lijkt het mij geweldig om te kunnen reizen en meer vrijheid te bereiken.”

Wat zijn je dromen voor de komende tijd? 

,,Op bedrijfsmatig vlak hoop ik dat ik binnenkort de eerste vrouwen mag verwelkomen en kan ondersteunen in hun proces.

Op persoonlijk vlak hoop ik dat ik dat ik mijn leven zo kan inrichten dat tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk is. Ik hoop veel te kunnen reizen (stedentrips) en dit ook nog eens te kunnen combineren met het lesgeven op de basisschool. Over een paar jaar hoop ik een rondreis door Europa te kunnen maken.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *