MARIJE OVER PURE FOTOGRAFIE

Waar Marije echt blij van wordt, zijn andere blije mensen en kleine kinderen. ,, Ik vind het heerlijk om hen mee te nemen in de ontdekkingstocht van deze wereld en hen daar ook een klein handje bij te helpen. Daarom fotografeer ik ook heel graag kinderen. Ze zijn zo open en puur!”

Naast haar passie voor fotograferen is Marije nu hard bezig om haar droom om kleuterjuf te worden waar te maken. Na haar opleiding tot onderwijsassistente studeert ze nu aan de pabo, waar ze de eerste twee jaar in een doet. Een pittig jaartje, maar aan motivatie ontbreekt het niet bij Marije.

Hoe ze haar fotobedrijf laat groeien? ,,Ik vind het heerlijk om foto’s via Instagram te delen. Ook vind ik het fantastisch om met andere mensen informatie en kennis te delen. Het is geweldig als je een gesprek met iemand hebt en ze komen er achter dat je fotografeert en je laat een paar foto’s zien, en mensen dan helemaal enthousiast reageren.”

Niet alleen tijdens de shoot geniet Marije van het fotograferen, maar ook erna krijgt ze vaak lieve kaartjes of berichtjes van mensen die ze heeft gefotografeerd. ,,Al meerdere keren zag ik foto’s terug op canvasdoeken, op taarten en bijvoorbeeld verjaardagskaartjes.”

Waar Marije echt voor staat, is puur, echt en eenvoudig. Het liefst bewerkt ze de foto’s achteraf niet en is ze onzichtbaar met haar camera, zodat de foto’s echt puur zijn. De technische kant van het fotograferen vindt ze soms nog wel lastig, daar zou ze het liefst sneller grip op krijgen.

De bovenstaande foto is absoluut haar favoriete foto. ,,Toen ik het slaapkamertje van dit prachtige meisje inliep, leek het of er een popje lag te slapen in haar bedje. Maar het was een echt kindje. Wat een wonder is het om steeds weer dat nieuwe leven te zien. Iets waar je heel stil van kan worden en wat je leert realiseren dat leven geweven en verkregen is door en van God. ” Juist de eenvoud en puurheid die de foto uitstraalt, vindt Marije zo belangrijk. Dat onderscheidt haar foto’s.

Als ik haar vraag naar het motto ‘niet dromen maar doen’, reageert Marije enthousiast. ,, Wees niet bang om je droom te verwezelijken. Het is jouw droom en dat betekend dat het jouw talent is en dat hoef je zeker niet met een ander te vergelijken. Het gaat om jou! Want jij bent jij! Neem eens een sprong in het diepe en maak je dromen waar. Dat zorgt voor fantastische dingen!”

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *