SHINY SHOES

Schoenen zijn feest! Het moment dat je tussen het knisperende papier opzij schuift om je nieuwe stappers uit de doos te halen, blijft een juichmomentje. Onze modemeiden worden er ook blij van. Vandaag delen ze hun favoriete stappers met ons.

Van goude glimmers naar high heels

Anne-Claire heeft een mooie reden voor haar grote schoenencollectie; een aantal jaar bij Omoda werken heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels heeft ze zo’n 25 schoenen. Een miskoop kan ook niet ontbreken; toen ze gouden sneakers zag, wilde ze het paar heel graag hebben. Inmiddels heeft ze de gympen slechts een keer gedragen. Hoe ze een rokje met gympen combineert? ‘Meestal combineer ik een gymp vaak met een ietwat langere rok, om een speels effect te creëren. Ik vind het heel leuk om dat contrast te laten zien. Vrouwelijk én toch stoer. Hiernaast kies ik ervoor gympen met een dikkere zool te dragen, zo win je een paar cm, en zie je er gelijk fashionable uit.’

,,Wat betreft hakken; ik ga er vaak vanuit dat ik dan dagen op die dingen kan gaan, maar in werkelijkheid pak ik ze nooit uit de kast. “

Als ze moet kiezen voor vliegen of autorijden, kiest Anne-Claire voor het eerste. Dat komt goed uit, want vorige week vloog ze nog naar Egypte en in de vakantie hoopt ze nog naar Valencia en Cuba te gaan. Wat ze vooral doet op vakantie? Lekker chillen, hoewel ze hiken ook niet verkeerd vindt. Wat nog bovenaan haar lijstje staat? New York, Miami en roadtrippen door Italië.

Witte stappers en megazolen

Sneakers moeten vooral niet lomp zijn volgens Carlien. Witte sneakers kunnen echt niet ontbreken. Zelf heeft ze witte stappers van All Stars, Puma en Superga. Eigenlijk durft ze niet te zeggen hoeveel schoenen ze heeft; het aantal ligt tussen de 25 en 35. Ook Carlien heeft een tijdje bij Omoda (no-spon) gewerkt, waar ze haar schoenen ook het liefste koopt.

Eigenlijk durft ze niet te zeggen hoeveel schoenen ze heeft; het aantal ligt tussen de 25 en 35.

Haar grootste vakantieblunder?,, Dit was toen ik vanuit Ierland in het vliegtuig zat naar Nederland. Ik begon wijs tegen een meisje naast mij in het engels te praten. Toen ik vervolgens uitgepraat was zei ze: ‘Ja, eigenlijk praat ik gewoon Nederlands.’ Ze bleek een paar kilometer verderop te wonen en had zelfs bij mij op school gezeten!”

Over de bestemming die nog op haar lijstje staat, hoeft Carlien niet lang nadenken. Na de verhalen van haar collega is ze aangestoken met zijn liefde voor Australië. Verder kan ze ook niet wachten om eens naar Bali, Amerika en Dubai te gaan.

All Black en Gucci

Tjalyn begint er niet eens aan om exact te vertellen hoeveel schoenen ze heeft; ze houdt het op ‘heel wat’. Ze probeert juist om zich heen te blijven kijken of ze haar kleding en schoenen weg kan geven aan iemand die het goed kan gebruiken voordat ze het verkoopt. Wel heeft ze graag allerlei soorten schoenen, zodat ze eindeloos kan combineren. Inmiddels heeft ze een Instagram verkooppagina, waarop ze kleding verkoopt die ze niet meer kan gebruiken. Haar schoenen koopt ze overal; van boetiekjes tot Zalando. ,,Ik houd er gewoon erg van als ik dingen heb waar anderen niet zo snel mee lopen.”

Wat ze in haar zeven schoolvrije weken gaat doen? ,, Ik ga lekker met mijn vriend twee weekjes op vakantie met mijn ouders en één week met mijn schoonouders. Waarheen is nog niet geboekt, we proberen altijd wel een mooi land uit te kiezen waar we lekker cultuur en geschiedenis kunnen snuiven. Voor de rest werk ik als receptioniste en planner op het kantoor van de RST in Barneveld. Daarnaast bereid ik me voor op het komende schooljaar: klaslokaal klaar maken, plannen van stof en uitjes met mijn duo-juf.”

,,Ik heb letterlijk nog nooit zo hard gelachen toen het een keer keihard ging stormen en de hele camping aan zijn tenten hing om ze op de grond te houden .”

Het liefste gaat Tjalyn met de auto op vakantie, zodat ze alle mooie stukjes land niet mist. En af en toe nog kan stoppen voor een ijsje in een leuk stadje. ,, Van huis-uit kamperen wij altijd en ik vind dit heerlijk. Mijn vriend is verzot op vuurtjes steken en als je daarop je broodjes roostert, de zon schijnt en je hangmatje bungelt is het echt om te zoenen. Ik heb echter nog nooit zo hard gelachen toen het een keer keihard ging stormen en de hele camping aan zijn tenten hing om ze op de grond te houden. Het is echt avontuur hoor, kamperen! Voor een paar dagen vakantie boek ik liever een hotelletje en dat is dan ook wel erg lekker.”

Sleehakken Only / Sandaaltjes New Look / Laarsjes XTI Shoewear / Sneaker Pull & Bear

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *