KOFFIEHUIS BLISS

,, Met Bliss hoop ik een oase te zijn in de drukte van alle dag die vrouwen vaak ervaren. Een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, even lekker kunnen ontspannen om zo weer opgeladen naar huis te kunnen gaan. ” Bertine vertelt over haar koffiehuis Bliss, de ontmoetingsplek voor vrouwen onder elkaar.

Laten we bij het begin beginnen. Wie zit er achter het Koffiehuis?

,,Hoi! Mijn naam is Bertine Bruins, ik ben 37 jaar en woon samen met mijn man en 3 kinderen net buiten IJsselmuiden. Samen met mijn man runnen wij een witlofkwekerij en heb ik sinds 3 jaar een gezellig koffiehuis (al zeg ik het zelf) waar ik mijn creativiteit en liefde voor andere vrouwen kwijt kan. Het is niet een plek waar je alleen koffie of thee kan drinken, al is dat natuurlijk wel heel belangrijk en gezellig, maar ik hoop dat ik door de activiteiten die ik organiseer vrouwen ook aan het denken mag zetten over wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze in het leven staan en hoe God het voor hen voor ogen heeft. “

De naam luidt: ‘Bliss’. Kan je daar wat meer over vertellen?

,,Bliss betekent ‘perfecte vreugde’ of ‘gelukzaligheid’  Ik hoop dat de vrouwen die naar Bliss komen een stukje van die gelukzaligheid die God voor ons heeft mogen ervaren en dat ze dat mee mogen nemen naar huis om zo weer opgeladen verder te kunnen gaan.
Bliss is voor vrouwen van elke leeftijd! Doorgaans zijn de meeste vrouwen die komen tussen de 25 en 45 jaar, maar ook daarboven en daaronder schuiven er geregeld vrouwen aan. Kinderen zijn ook van harte welkom! Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om iedere keer oppas te moeten regelen als ik eens ergens heen wilde. Daarom is er een leuke speelhoek voor de kinderen zodat jij als moeder met een gerust hart kan komen.”

Hoe is het koffiehuis ontstaan?

,,Poeh dat is een heel verhaal! Ik zal het in het kort proberen te vertellen. Tot 5 jaar geleden werkte ik als verpleegkundige. Maar het gezin, het bedrijf thuis en de onregelmatige diensten begonnen mij op te breken. Ik twijfelde enorm wat ik nu moest doen. Mijn mooie vak als verpleegkundige opgeven of doorgaan. De beslissing werd op een ruwe manier voor mij duidelijk. Mijn oudste zoon kreeg een vreselijk ongeval bij ons op het bedrijf (het gaat nu goed met hem, hoor) en toen wist ik dat ik thuis moest zijn bij mijn gezin. In die periode kreeg ik op mijn hart dat ik Jesaja 53 moest lezen. Daar stond: ‘Kijk niet naar wat er eertijds is gebeurd, zie, ik ga iets nieuws beginnen.’ Na een periode van zorgen en nog een zwangerschap schreef ik een keer op wat ik als hartsverlangen had. Ik wou graag een knus hok met een kachel en een lange tafel waar ik vrouwen kon ontvangen om creatieve en opbouwende dingen met ze te gaan doen. Toen ik dit plan met mijn man deelde was hij gelijk enthousiast! Er was nog een ruimte in onze stal leeg, ik had tijd en financieel kon het. En zo is Bliss geboren vanuit een passie en hartsverlangen en geleid door God!”

Wat is het doel van het koffiehuis?

,,Met Bliss hoop ik een oase te zijn in de drukte van alle dag die vrouwen vaak ervaren. Een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, even lekker kunnen ontspannen om zo weer opgeladen naar huis te kunnen gaan. Heel veel vrouwen stoeien met alle ballen die ze in de lucht moeten houden. Door de activiteiten hoop ik dat ze gaan ontdekken hoe God het voor hen voor ogen heeft! God heeft jou geluk voor ogen en wil je een hoopvolle toekomst geven!”

Hoe zit een ochtend eruit bij jullie?

,,Er worden activiteiten in de ochtend of avond georganiseerd waarvoor je je kan inschrijven. Bliss is niet heel groot waardoor de sfeer altijd persoonlijk en vertrouwd is. Op dit moment ben ik bezig met twee groeigroepen die een keer per maand samen komen. Met elkaar kijken wij hoe hoe je op persoonlijk vlak en in relatie met God kan groeien en bloeien. Daarnaast geef ik elk najaar de cursus ‘Design je leven’ waarin je in 6 bijeenkomsten je eigen leven onder de loep neemt en stappen gaat nemen om meer te gaan leven vanuit de passie die God in jou hart heeft gelegd. Daarnaast zijn er regelmatig informatieve en creatieve workshops.”

Als jij even op adem wil komen vanuit jou drukke leven en meer wil leren hoe je hier een goede balans in kan vinden, nodig ik jou uit om samen met mij en andere vrouwen te gaan ontdekken hoe je meer vanuit je passie kan leven zodat jij mag gaan groeien en bloeien voor jezelf, je omgeving en God.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *