UNIEK IN DE MUZIEK: TENIRA

,,Als je dingen graag wilt, kan je erover gaan mijmeren en het niet doen, maar je kan het ook gewoon gaan proberen. Je ziet wel waar je uitkomt!” Voor Tenira is zingen haar grote passie en uitlaatklep. Ze vertelt ons over zenuwen, zelf nummers schrijven en het volgen van haar eigen pad.  

Kan je jezelf even voorstellen?

,,Mijn naam is Tenira, ik ben negentien jaar oud en ik ben zangeres. Ik vind het heerlijk om te zingen. Dit doe ik graag naast mijn studie toerisme. Hoe ik hier terecht kwam? Mijn ouders zitten ook in de reiswereld en dit trok mij al langere tijd aan. In de toekomst lijkt het me enorm leuk om mijn passie voor reizen en muziek te combineren door bijvoorbeeld muziekreizen te organiseren. Mensen die mij goed kennen zullen me omschrijven als energiek en altijd wel in voor iets leuks. ”

Hoe combineer je muziek met je studie?

,,Per periode scheelt het hoe druk het is. Ik ben er altijd wel mee bezig. Als het rustig is, focus ik me op nieuwe dingen. Eerst had ik nog wel een manager, maar dat heeft mijn moeder voornamelijk overgenomen. Nu ik ouder word, regel ik ook veel zelf.”

Welke boodschap wil je overbrengen met je muziek?

,,Met mijn muziek probeer ik andere jongeren te bereiken. Hierbij kijk ik naar de nummers die mij zelf aanspreken. Ik zing bijvoorbeeld veel opwekking. In mijn muziek vind ik het belangrijk om vernieuwend te zijn, ik ben niet echt van de standaard liederen. Het leuke is dat deze liederen opgepakt worden door bijvoorbeeld koren, die deze dan ook uit gaan voeren. In de liederen die ik kies probeer ik mijn eigen weg te volgen. Momenteel ben ik zelf ook een lied  aan het schrijven, wat ik soms best spannend vind. Dan denk ik: ‘kan ik het wel?’ en ‘doe ik het allemaal wel goed?’ Toch vind ik het mooi om dit zelf op te pakken.”

,,In mijn muziek vind ik het belangrijk om vernieuwend te zijn, ik ben niet echt van de standaard liederen.”

Word je veel herkend door anderen?

,,Ik heb niet echt het gevoel dat ik bekend ben, dat komt ook doordat ik in de stad woon. Dan is het minder ‘ons kent ons’ en dat scheelt volgens mij wel. Toen ik eens naar een beurs ging en daar ging optreden, kon ik het niet geloven dat er honderden cd’s van mij verkocht waren. Ik vroeg me af: ‘Waarom kopen mensen mijn cd terwijl ze me niet eens kennen?’ Zingen is waarom ik het doe, dat is mijn passie. Mensen vragen ook weleens aan me waarom ik niet mee doe aan de Voice of Holland. Het ziet er allemaal leuk uit en op deze manier bereik je een groot publiek, maar dat is niet waarvoor ik het doe. Ik ben er om een boodschap uit te dragen.”

Ben je nog weleens zenuwachtig voor een concert?

,,Aan het begin van de concerten kan ik nog weleens last hebben van zenuwen. Ik heb het geluk dat ik een vibrato  mijn stem heb, dus je hoort het verschil niet snel bij mij.”

Wat heeft je passie voor muziek je tot nu toe gebracht?

,,Het heeft me tot nu toe veel mooie dingen en nieuwe vrienden gebracht, ook nieuwe uitdagingen. Ik werk ook samen met andere muzikanten, het is leuk om deze mogelijkheden te combineren. Zo heb ik weleens clips opgenomen, het lijkt me leuk om dat weer eens op te pakken. Of ik weleens heb getwijfeld of ik niet moet gaan stoppen met muziek maken? Nee, zeker niet, ik vind het juist superleuk en mooi om te mogen doen! Soms moet ik mezelf dwingen om aan school te werken bijvoorbeeld, zo leuk vind ik het. Ik heb plannen voor een nieuwe cd, meer concerten en een nieuwe videoclip.”

Wat betekent niet dromen maar doen voor jou?

,,Als je dingen graag wilt, kan je erover gaan mijmeren en het niet doen, maar je kan het ook gewoon gaan proberen. Je ziet wel waar je uitkomt!”

Eén reactie

 • Fam J van de Bovenkamp

  Lieve Tenira,

  Mooi stukje, echt zoals je bent. 💕
  Het siert jou enorm dat je altijd jezelf blijft.
  Dankbaarheid aan God die jou deze mooie talenten gaf.
  En dat je op deze manier heel veel mag betekenen voor een ander.
  Je psalmen en liederen zijn ons veel tot steun en bemoediging geweest. Dank je wel hiervoor.

  Lieve groeten,

  fam J van de Bovenkamp uit Ede

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *