DE TOEKOMST ZAL VEEL MOOIS BRENGEN

,, Je mag best dromen, maar je moet vooral actie ondernemen en zorgen dat je gaat draaien. Dan pas is er tijd om te kijken wat je ooit graag zou willen bereiken. En daar kun je dan natuurlijk je best voor gaan doen.” Vijftien jaar en een eigen fotografiebedrijf; chapeau voor deze powergirl! Rosanne vertelt openhartig over de dingen waar ze tegenaan loopt, vergelijken met anderen en dicht bij jezelf blijven.

,,Ik probeer fotografierosanne te laten groeien door bekendheid te creëren, veel kennis te ontwikkelen zodat ik foto’s van zo een goed mogelijke kwaliteit kan leveren, veel te delen op instagram en gewoon mezelf te blijven, ook op zakelijk gebied, dus niet jezelf anders voordoen dan je bent, maar zorgen dat veel mensen je leren kennen, en daardoor weten wie jij bent, zich daardoor vertrouwd voelen bij jou en sneller geneigd zijn om een shoot te boeken.

,,Ik vind het juist leuk dat ik nog jong ben en in de beginfase zit, zodat ik kan experimenteren met wat ik leuk vind en waar ik voor wil gaan.”

Soms denk ik weleens: kon ik dat ook maar, maakte ik ook maar zulke foto’s, maar dan kijk ik naar foto’s van veel oudere fotografen met veel meer ervaring, en eigenlijk ben ik voor mijn leeftijd best goed bezig! Soms wil ik wel alles perfect doen, veel aanvragen krijgen, veel bereik hebben; maar dan denk ik ook weer ‘ik ben nog jong, ik hoef het niet perfect te doen’ En trouwens, dat zou niet eens kunnen; niemand kan het perfect doen, want we zijn niet perfect. Ik vind het juist leuk dat ik nog jong ben en in de beginfase zit, zodat ik kan experimenteren met wat ik leuk vind en waar ik voor wil gaan, qua stijl en soorten.

Ik heb nog geen stijl gevonden waarvan ik zeg ‘dit is mijn stijl en hier wil ik mee doorgaan’. Ik ben nog aan het onderzoeken wat ik wil en waar ik uiteindelijk echt gelukkig van word! Ik hoop natuurlijk dat ik die stijl snel zal vinden en ook snel kan gebruiken om echt de foto’s te leveren waar ik gelukkig van word en om dan mensen aan te trekken met die stijl die ik dan heb.”

De toekomst zal veel moois brengen

,,Ik loop nog tegen best wat dingen aan; ik ben nog jong, zit nog op school, ben nog niet heel goed voor mijn idee en heb nog niet bereikt wat ik wil bereiken. Dat vind ik soms best vervelend en lastig, maar ik weet zeker dat de toekomst nog veel moois zal brengen en dat ik vertrouwen moet hebben dat het, op zijn tijd, goed zal komen.

Ik heb best veel dromen voor fotografierosanne. Ik droom bijvoorbeeld dat ik een eigen stijl heb waarmee ik al mijn foto’s bewerk, dat ik veel mensen blij kan maken, dat ik meer kennis heb en betere foto’s kan maken, dat ik meer klanten heb en dat ik gelukkig ben met wat ik doe en lever. Maar ik denk dat het uiteindelijk niet belangrijk is wat je dromen zijn, maar wat je doet en bereikt en dat je daar gelukkig van wordt. En dan kun je altijd nog dromen over wat je in de toekomst nog zou willen bereiken.

Prachtplaatje

Het verhaal achter mijn favoriete foto is dit; op de foto staan gelukkige personen, als ik de foto bekijk geeft het voor mij weer hoe het moment was, hoe die personen zich voelden en hoe die personen zijn. Het licht klopt, de uitstraling is zoals ik wil dat de uitstraling van al mijn foto’s is, de instellingen kloppen en de nabewerking maakt de foto helemaal af.

Nu een heel ander onderwerp dan mijn favoriete foto; het motto ‘niet dromen, maar doen’. Zoals ik hierboven ook al zei vind ik niet dat je moet dromen over wat je ooit zou willen bereiken, maar gewoon moet doen waar je gelukkig van wordt en energie uithaalt. Je mag best dromen, maar je moet vooral actie ondernemen en zorgen dat je gaat draaien. Dan pas is er tijd om te kijken wat je ooit graag zou willen bereiken. En daar kun je dan natuurlijk je best voor gaan doen!

Het kan echt moeilijk zijn om een eigen bedrijfje te beginnen en je kan best snel aan jezelf gaan twijfelen (heb ik ook gehad en ik heb het zelfs nog steeds heel vaak), maar als je weet wat je wilt en als je er echt voor gaat zal het je lukken. Ik wil je aanraden om vooraf een goed bedrijfsplan te maken, omdat dit heel erg veel overzicht geeft voor de loop van je bedrijf, om jezelf ook zeker een stok achter de deur te geven, zodat je echt op een bepaalde datum dit of dat af hebt en je het ook echt gaat doen. Ook wil ik je aanraden om hulp aan mensen om je heen te vragen als je zelf niet weet hoe het moet. En als je zo moedig bent geweest om een eigen bedrijfje te starten vind ik het leuk als je dat laat weten.

2 reacties

  • Leanna

    I blog often and I seriously appreciate your information. This great article
    has really peaked my interest. I will take a note of your website and keep checking for new information about once per week.
    I subscribed to your RSS feed as well.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *