VERLOOFD OP SCHIPHOL

Jan Maarten en Willene leerden elkaar kennen in Moldavië. Daar waren ze op reis met de stichting ‘Kom over en help’. Wat Williene het leukste vond aan Jan Maarten? ,,Zijn enthousiasme, spontaniteit en gezelligheid. En dat we samen zo goed kunnen praten.” Na vierenhalf jaar verkering inclusief sms’jes naar elkaar sturen, spelletjes doen en wandelingen maken was het moment daar. Jan Maarten ging vijf weken naar Gambia. Voor hij vertrok, ging hij op Schiphol op zijn knieën. ,,Stond ik daar dan verbluft hem uit te zwaaien, met de verlovingsring om mijn vinger.”

De voorbereidingen voor de studentenbruiloft konden beginnen. Wat vooral handig is als je het budget van de bruiloft niet te groot wil maken volgens Williene? ,,Vooral veel zelf regelen! Het diner en de feestavond hadden we helemaal zelf geregeld. We hadden een kerkzaal gehuurd en deze hebben vrienden en familie de avond van te voren helemaal mooi gemaakt. En de avond zelf hadden we een lopend buffet en hele lieve meiden van de studentenvereniging voor de catering.” Jan Maarten en Williene hebben van tevoren goed nagedacht over wat ze echt belangrijk vonden op hun trouwdag en op welke punten ze gingen bezuinigen. Daarna hebben ze een bord op Pinterest gemaakt en bedacht wat ze zelf konden en wilden doen.

Williene ging met haar vriendinnen en moeders op stap om een trouwjurk te scoren. Ze slaagde bij een atelier van twee dames in Nieuwegein. ,, Ik wist eigenlijk van tevoren al wat ik wel en niet wilde, een jurk waarin ik mij goed kon bewegen, geen tule, wel kant en lange mouwen en een deels open rug.”

Voordat ze elkaar zagen was het stel even zenuwachtig. Daarna vielen alle zenuwen van hen af en was het alleen nog maar genieten! Het mooiste moment volgens Williene was het ja-woord, het officiële moment waarop je trouwt. Haar tips voor stellen die relatief goedkoop willen trouwen? ,,Durf out of te box te denken!”

Inmiddels is het stel gelukkig getrouwd en werd hun prachtige dochter vorig jaar geboren. Ze werken allebei en genieten van hun plekje in Rotterdam.

Ook het verhaal van jouw bruiloft delen? Stuur dan een e-mail naar contactfleurrijk@gmail.com.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *