HAPPY SINGLE // TOEKOMSTDROMEN

Ter ere van mijn 25e verjaardag trakteerde ik mijn havo 2 klas. Een van mijn leerlingen vroeg hoe oud ik geworden was. Toen ze mijn antwoord hoorde zei ze: “En u hebt nog steeds geen vriend? Als ik zo oud ben als u wil ik toch echt wel verkering hebben. Of nou, eigenlijk wil ik wel getrouwd zijn en misschien zelfs al een kind hebben.”

Klinkt dit herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Als veertienjarige droomde ik ook van een soortgelijke toekomst. Als ik 25 was zou ik getrouwd zijn en hopelijk hadden we al een kind. Mijn 26e verjaardag is ook gekomen en gegaan, maar die mogelijke echtgenoot schiet niet op. Toch koester ik die toekomstdroom nog steeds en soms vind ik dat best moeilijk.

Want wat als het niet komt? Wat als ik mijn hele leven vrijgezel blijf? Ik denk er liever niet teveel aan en jij misschien ook niet. Dat mag ook, want als je hier iedere dag aan denkt en over maalt, maakt dat je bang, verbitterd en ongelukkig. Toch zijn er ook momenten dat het pijn doet om single te zijn, hoe ga je daarmee om? Uit ervaring weet ik dat het een hele strijd kan zijn en daarom wil ik de komende tijd aandacht vragen voor happy single zijn.

Toch zijn er ook momenten dat het pijn doet om single te zijn, hoe ga je daarmee om?

Komen we meteen bij de eerste les die ik je mee wil geven. Deze geldt voor iedereen, single of samen. Het is namelijk de allerbelangrijkste regel voor het leven: dat je God liefhebt boven alles. Je kunt namelijk nooit op de juiste manier van iemand houden, als je niet eerst en het meest van God houdt. En weet je… als je je leven aan Hem toevertrouwt, ben je nooit alleen.

Mirjam Schippers is auteur en storyteller bij het Lcj. Ze neemt ons mee in haar gedachten over vrijgezel zijn en de reacties van de omgeving hierop.

Beeld: Mirjam van Rijswijk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *