VAN ORGEL TOT CONCERT: MAURITS TEN HOOR

Vandaag een man aan het woord! Na wat speuren naar Maurits kwam ik dure woorden als pr, concertorganisator en junior-accountmanager tegen. Ik werd nieuwsgierig en besloot hem te bellen. Vandaag deelt Maurits zijn verhaal over het combineren van twee fulltimebanen, orgelliefde en hokjesdenken.

Waar kennen we je van, Maurits?

,,Sinds mijn dertiende organiseer ik al concerten. Dit doe ik onder de naam ‘Maurits Organiseert.’ Ook speel ik graag orgel en werk ik bij Johan de Heer in de verkoop. Hiervoor bezoek ik beurzen en bezoek ik allerlei klanten; van hotel tot muziekschool.” Wanneer ik Maurits vraag naar zijn leeftijd, vertelt hij dat hij zestien jaar oud is. Mijn nieuwsgierigheid groeit als ik dit hoor.

Hoe ben je erop gekomen om concerten te organiseren?

,, Ik speel graag orgel en ging altijd mee met organisten. Organisten vroegen of ik foto’s van hen wilde maken. Ook maakte ik geregeld een poster. Wanneer de organisten dat zagen, vroegen ze of ik voor hen ook een poster wilde maken. Toen begon het balletje te rollen en inmiddels organiseer ik zelf concerten. Ik besloot me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, waar de boekhouder me adviseerde om veel tijd te stoppen in mijn onderneming. Inmiddels heb ik twee banen van 32 uur.” Als ik hem vraag hoe hij dit combineert met zijn privéleven, antwoordt Maurits dat dit voornamelijk zijn privéleven is. Ook voegt hij zijn motto toe: ‘Je maakt je net zo druk als je zelf wilt.’ Zo is het ook maar net, als je ergens voor warm loopt, speelt tijd geen grote rol meer.

,,Inmiddels heb ik twee banen van 32 uur.” Als ik hem vraag hoe hij dit combineert met zijn privéleven, antwoordt Maurits dat dit voornamelijk zijn privéleven is.

Wat komt er kijken bij het organiseren van een concert?

,, Mijn ambitie is om echt iets neer te zetten. Ook vind ik het interessant om concerten te organiseren voor allerlei muziekstijlen; van barok tot populaire muziek. Als ik een concert organiseer, bedenk ik eerst hoe ik het wil hebben. Daarna ga ik het uitvoeren volgens dat plan. Er spelen veel dingen mee; onkosten, pr en publicaties. Ook is het belangrijk om contact te houden met de musici en de kerk.” Als ik Maurits vraag hoe het zit met concerten voor goede doelen, geeft hij aan dat dit vrij simpel is. ,, De gunningsfactor van mensen is groter als een concert voor een goed doel is. Dat is voor mij als organisator een voordeel, voor het goede doel hoeft alleen maar gecollecteerd en een praatje gemaakt te worden.”

Op welk publiek richt je je vooral?

,,Ik probeer zo divers mogelijk te zijn. Van klassiek tot christelijk met wat slagwerk bijvoorbeeld. Het is mijn ambitie om te laten zien dat we niet in hokjes hoeven te denken, dat het combineren van verschillende stijlen ook juist goed samen kan gaan.” Volgens Maurits is de muziekwereld een ‘ons-kent-ons’ wereldje. Als mensen je eenmaal weten te vinden, kunnen balletjes snel gaan rollen. Dat geldt echter niet in alle gevallen; zijn werkplek bij Johan de Heer heeft hij bemachtigd door zelf het initiatief te nemen en het bedrijf te mailen. Vooral het contact met de klanten zorgt ervoor dat hij het enorm naar zijn zin heeft bij Johan de Heer. ,,Of het nou over auto’s of muziek gaat, dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Als ik maar gezellig kan kletsen met mijn klanten.”

,,Het is mijn ambitie om te laten zien dat we niet in hokjes hoeven te denken, dat het combineren van verschillende stijlen ook juist goed samen kan gaan.”

 Wat betekent de uitspraak ‘niet dromen maar doen’ voor jou?

,, Je moet eerst dromen hebben om iets te gaan doen. Het gaat niet om geld, maar je verdient er geld mee. Een droom van mij is dat mijn organisatiebedrijf een merk wordt, dat mensen het gaan herkennen. Ook lijkt het me enorm leuk om grote evenementen te combineren met kleinschalige evenementen. Wat hij aan de lezeressen mee wil geven? Deze vraag is niet lastig voor Maurits. ,, Dat ze het volgende concert ook moeten komen!” Tja meiden, eenmaal een ondernemer…

Meer zien van Maurits? Neem dan een kijkje op zijn site , waar je meer informatie kan vinden over de concerten die hij organiseert.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *