Uncategorized

VOLG JIJ JE DROOM?

De laatste tijd ben ik aan het terugkijken naar het leven dat ik heb geleefd. Naar de dingen waar ik ooit mega enthousiast over was, waar ik energie van kreeg en wat ik leuk vond om te doen. Ik vond het heerlijk om dagenlang in contact te staan met mensen. Ik kreeg energie van praten met mensen en vooral als ze inspirerende of vernieuwende gedachtes hadden. Ik vond het leuk om met het recht bezig te zijn. Deze dingen vind ik nog steeds heel fijn om te doen, maar niet meer op de manier hoe het ooit ging.

Vorige week ben ik begonnen met een vakantiebaantje op een kantoortuin. Ik vond het werk bij dit kantoor altijd mega leuk en nog steeds. Toch klopte er iets niet; ik voelde me er minder thuis (ondanks de fijne collega’s, het begrip en het werk). Ik mis vooral vrijheid en de inspiratie om te doen waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Een van mijn collega’s zei dat de tijd voorbijvloog en dat hij of zij het gevoel heeft geleefd te worden. De alarmbellen in mijn hoofd gingen rinkelen. De tijd om geleefd te worden, is voor mij voorbij. Ik ben er ondertussen achter waar ik wel of niet deel van uit wil maken, waar ik wel of geen energie van krijg en wat ik belangrijk vind in het leven. Het zette me aan het denken en ik kwam uit op het antwoord dat ik allang wist, maar nog niet in de praktijk bracht.

De week eindigde met een Facetime-call met Marielle van @Marielle_storytelling op Instagram. We spraken over mijn burn-out, over de lessen die ik heb geleerd en over de dromen die ik heb ontwikkeld. Gister postte zij op Instagram een openhartig verhaal waarin ze vertelde dat ze zichzelf soms tot de grens of juist over de grens pusht. Ondanks dat ze het werk dat ze verricht ontzettend leuk vindt. Ze gaf aan dat het gesprek dat zij met mij had gevoerd haar tot bepaalde inzichten heeft geleid. Dat maakte me zo ontzettend trots; door het delen van mijn verhaal, door eerlijkheid en mezelf te zijn, kon ik haar tot inzichten brengen. Dát geeft me zo onwijs veel energie en enthousiasme.

Bovendien ben ik onlangs lid geworden van de Young Living community. Een community van, in mijn ogen, sterke vrouwen die hun eigen business opzetten o.b.v. het geloof en vertrouwen in de natuur. Zij zien de oliën als cadeautjes van God om in te zetten in je dagelijks leven; om je (geestelijke) welzijn te bevorderen. Tot op dit moment ben ik lyrisch over de producten en vind ik de zoektocht naar een zo’n gezond mogelijk leven heel erg fijn. Het zijn prachtige, inspirerende girlsbosses in mijn ogen.

Dit alles sloeg weer terug op een coach-sessie die ik in april had met Fleur Brunninkhuis (als je nog een goede coach nodig hebt: she is great). In deze sessie hadden we het over de ontwikkeling van Miesjesleven. Welke richting wil je op? De vraag die daaraan voorafging: wat vind je belangrijk in het leven? Voor mij zijn vrijheid en inspiratie het belangrijkste goed in het werkveld. Ik wil doen waar ik ‘aan’ van ga. Inmiddels ben ik erachter dat ik ‘aanga’ van in contact zijn met mensen en dan met name als we een stapje dieper gaan. Nog steeds dezelfde Michelle als tijdens mijn bestuursjaar, maar dan in een andere vorm. Een Michelle met grenzen en genoeg tijd voor zichzelf. Tijdens de sessie vond ik het lastig om te delen wat ik wilde met Miesjesleven. Er zaten beperkende overtuigingen achter. Beperkende overtuigingen zijn overtuigingen die ooit in je leven zijn geslopen en die je klein proberen te houden. Bij mij waren de beperkende overtuigingen: 

  • Niemand zit op jou te wachten. 
  • Er zijn al genoeg anderen.
  • Wat heb jij bij te dragen?

Ik moest eerst aan de slag met deze overtuigingen voordat ik een volgende stap kon zetten. Het heeft bijna drie maanden geduurd voordat ik de volgende stap ging zetten, maar de tijd is juist. Ik voel rust, energie en flow. Ik vertrouw op Gods timing, hoe lastig dit soms ook is. Mijn vraag aan jou: volg jij je droom?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *