GOD WEEFT GOUD DOOR ELK VERHAAL

Toen ik de achterkant van dit boek las dacht ik meteen: Is dit weer zo’n halleluja-verhaal? Je weet wel, van die verhalen die vergelijkbaar zijn met sprookjes. Mensen verkeren in de meest hopeloze situaties, maar God komt hen redden en het boek krijgt een groot happy end. 

Nu ik na het lezen van dit boek aan mijn eerste gedachten terug denk ben ik blij dat ik het boek tóch gelezen heb. Ook al bevind je jezelf momenteel misschien niet in een ongelukkige situatie, het boek geeft je alsnog hoop en bemoediging. En dat zijn factoren die iedereen wel in zijn leven kan gebruiken. Daarom zal ik je nog wat meer vertellen over de inhoud van dit boek. Ik wil je ook vooral aanmoedigen om het boek zelf te gaan lezen, je zult er geen spijt van krijgen!

Het boek gaat over Kirsten Alting, een jonge vrouw. Ze is moeder en daarnaast ook zangeres. In haar boek vertelt ze over de problemen die spelen in haar leven: van depressie tot werkeloosheid. Ook pleegt ze een wonderlijke zelfmoordpoging (waarom die zo wonderlijk is moet je zelf maar lezen in het boek). 

Maar gelukkig maakt ze niet alleen maar dieptepunten mee in haar leven. Ze beleeft ook mooie momenten. Samen met haar man krijgt ze 4 prachtige kinderen en ze brengt zelfs een eigen album Praise his name uit. Bovendien mag ze ambassadrice zijn voor de medische hulporganisatie Mercy ships: een groot varend ziekenhuis, speciaal ingericht om de armste mensen in Afrika te helpen.

In het persoonlijke voorwoord had Kirsten al gezegd dat ze ons mee wil nemen op reis. Doordat ze haar gebeden opschrijft en veel foto’s laat zien creëert Kirsten een intieme sfeer. Menigmaal had ik het gevoel dat ik er zelf bij was en als het ware over haar schouder meekeek. Ze bespreekt heel open haar problemen en dan vooral haar darmklachten (iets om rekening mee te houden wanneer je een zwakke maag hebt). 

Al met al ben ik, zoals ik in mijn inleiding al benoemde, heel blij dat ik dit boek gelezen heb. Het verhaal van Kirsten liet mij zien dat, hoe hopeloos of uitzichtloos je situatie ook is, God altijd bij je is. Oftewel, zoals Kirsten het zo mooi zegt: Hij neemt de draden van pijn en verdriet en voegt daar Zijn draden van genade en glorie aan toe en zo weeft Hij goud door elk verhaal.Kortom: een echte aanrader dus! Luister ook naar Kirstens lied Unlikelies.

Kijk hier voor meer informatie over het boek.

Tekst: Julia de Kloet // Beeld Mari-Lynn Veldhuisen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *