ZINGEN VOOR HET HUIS VAN GOD

Toen de leden van de jeugdvereniging uit Middelharnis bij elkaar zaten kwam het idee bovendrijven. ,,Zullen we zelf een cd gaan opnemen?” Zo gezegd, zo gedaan. Ze huurden een vleugel, verzamelden een lijst met liederen en begonnen met het opnemen van de cd.

Jullie zijn een groep jongeren die bij elkaar in de kerk zit. Maken jullie al lang samen muziek?

,,Onze jeugdvereniging is erg muzikaal, maar dit werd vooral geuit op jv-avonden en niet ingezet voor een speciaal project. Pas toen het idee voor een cd gerealiseerd werd is de groep Voice of Triumph ontstaan.”

Hoe is het idee voor de cd ontstaan?

,,We waren op een avond met de jeugdvereniging bij elkaar toen het idee geopperd werd om een cd op te gaan nemen voor de renovatie van onze christelijk gereformeerde kerk in Middelharnis. Dat klonk velen als muziek in de oren. Na heel wat kritische opmerkingen en blikken, wilden we het als gereduceerd groepje van de jeugdvereniging gaan proberen. Een hoop geregel en vergaderingen later, hebben we sponsoren bereid gevonden ons project te steunen en kon het project echt van de grond komen.”

Wat kwam er allemaal kijken bij het opnemen van de cd?

,,Allereerst de vele voorbereidingen vooraf. Naast het regelen van een kerk, opname bedrijf en vleugelhuur, hebben we natuurlijk veel moeten oefenen om zo de puntjes op de ï te zetten. Ook het opnemen van de cd is niet zomaar gepiept. Vaak moesten een lied opnieuw zingen omdat er lawaai roet in het eten gooide. Dat was soms best frustrerend omdat we aan een tijdslimiet zaten qua locatiehuur. ”

Waarom heet jullie cd “Huis van God”?

,,Omdat de opbrengst van de cd naar de renovatie van ons kerkgebouw gaat, leek het ons mooi om de cd naar het Huis van God te vernoemen. Wel zo toepasselijk.”

Hoe zou je jullie muziekstijl omschrijven?

,,Op onze cd is veel variatie te horen. We hebben psalmen en geestelijke liederen opgenomen. Daarnaast staan er ook een aantal klassieke liederen op het repertoire. Kortom: voor iedereen wat wils!”

Inmiddels is de cd opgenomen. Hebben jullie het gehoopte bedrag opgehaald?

,,De cd ging eind juni in de verkoop. Tot nu toe hebben we alle kosten kunnen dekken met het geld van de sponsoren. Dus gaat het overgrote deel rechtstreeks naar de renovatiekas van onze kerk.”

Gaan jullie in de toekomst nog eens een cd opnemen?

,,Dit project was eigenlijk een eenmalig idee. Maar je weet maar nooit hoe goed de cd aanslaat, wie weet komt er nog een vervolg!”

Wat zeg het motto ‘niet dromen maar doen’ jullie?

Het idee van de cd leek een ver-van-ons-bedshow. Dankzij een aantal mensen die enthousiast doorgepakt hebben kunnen we nu met trots zeggen dat we toch een cd opgenomen hebben.”

Beeld: www.henrikvanstraten.nl  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *