LIEFDE MAAKT VERSCHIL

Als er iets is waar Lisanne blij van wordt, is het wel omzien naar de ander.  Inmiddels studeert ze af voor maatschappelijke dienst en hulpverlening. ,,Ik vind het mooi om op deze manier Gods liefde uit te stralen.” Inmiddels is haar nieuwe album verschenen met de titel: ‘Liefde maakt verschil’. Vandaag deelt ze haar passie voor muziek en mensen die het hart raken. 

LIEFDE IS EEN WERKWOORD

Waar sommigen helemaal kiezen voor de muziek en naar het conservatorium gaan, kiest ze ervoor om de ander centraal te stellen en op deze manier haar talenten te gebruiken. Daarnaast geniet ze enorm van muziek maken. Wat haar droom is? Ooit zou ze graag relatietherapie gaan geven. Toen Lisanne stage liep bij de vrouwenopvang, ontmoette ze vrouwen die liefde leken te missen. ,,Dan ga je inzien hoe belangrijk het is om liefde te hebben voor anderen.” Ook benadrukt ze dat het belangrijk is om in partnerrelaties liefde ontvangen en te geven. ,, Ik geloof echt dat liefde een werkwoord is, niet alleen voor partnerrelaties. Nu zie ik de angst en haat voor vluchtelingen, maar daarin worden we ook opgedragen om lief te hebben. Ik geloof dat we ons daar allemaal voor mogen inzetten om daaraan te werken. Liefde komt niet aanwaaien, zeker niet als er een angst voor het onzekere in de weg staat. Ook in dit soort situaties geloof ik dat er gewerkt moet worden aan liefde voor de ander. Het vraagt inzet voor ons.” 

Naast dat ze enthousiast vertelt over haar passie voor maatschappelijk werk, wordt ze ook enorm blij van haar verloofde Rick. In augustus hoopt het stel te trouwen. Hoewel ze het heerlijk vinden om eropuit te gaan, kunnen ze ook genieten van een avond thuis op de bank. Rick speelt cajon;  een trommel wat lijkt op een houten blok waar je op kan zitten. Samen zitten ze in de muziekgroep van de kerk. Ook kunnen ze er enorm van genieten om muziek te maken tijdens een dienst voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is Rick ook werkzaam in de maatschappelijke dienstverlening; hij werkt met dak- en thuislozen. 

MET VALLEN EN OPSTAAN

,,Soms vind ik het lastig om dingen op te pakken, dan kan ik blijven hangen in het dromen over dingen die ik wil doen. Ik wilde heel graag hbo gaan studeren na mijn mbo, maar het leek wel een hele berg waar ik voor stond.” Inmiddels is ze alweer aan het einde van haar studie en merkte ze dat de berg helemaal niet zo groot was toen ze het stukje bij beetje oppakte. ,, Als ik ergens mee stop is het omdat het niet haalbaar is naast de andere dingen die ik doe.” 

,,Het is belangrijk dat je hart in de muziek zit.”

Aan de inhoud van haar albums geeft Lisanne helemaal haar eigen invulling. ,,Op het moment dat ik liedjes hoor die me aanspreken, schrijf ik ze op. Deze liedjes gebruik ik voor mijn album.” Toen ze het lijstje bekeek wat ze had opgesteld, zag ze dat alle liedjes te maken hadden met liefde. ,,Toen ik dertien was, begon ik met zingen en albums maken. Destijds regelde mijn moeder van alles. Nu ik de dingen zelf regel, ga ik nog weleens aan de keukentafel zitten en vraag ik haar hoe ze sommige dingen aanpakte.” Bij lastige beslissingen belt ze ook nog weleens haar vriend Rick op. Er komt van alles kijken bij het maken van een album; van de vormgeving tot het bedenken van een passende titel. Ook schrijft Lisanne altijd een voorwoord voorin haar album. Zo wil ze de luisteraars vertellen wat haar drijfveren zijn en hen wat meegeven. ,,Het is belangrijk dat je hart in de muziek zit.” Het lied ‘My Gift’ had Lisanne al heel lang op haar lijstje staan. Dit lied is geschreven door Judith Sportel. De persoon wil God prijzen met zijn of haar gave omdat hij zo goed is voor ons en voor ons zorgt. Hij is eindeloze liefde en daarom kunnen wij leven. Ondanks dat wij als mensen tekort schieten.”Ook het nummer ‘You are my all in all’ spreekt Lisanne aan, met name omdat het muzikaal mooi in elkaar zit. Ook het nummer over 1 Korinthe 13 spreekt haar enorm aan. Dit Bijbelgedeelte ziet ze als de handvatten die God ons meegeeft om met de ander om te gaan. 

CAJON OF ORKEST

,, De muziekwereld ervaar ik als heel gunnend. Je deelt als muzikanten dezelfde passie: muziek maken. Hierdoor krijg je snel een connectie met elkaar.” Ook worden er mensen met talent gezocht op de Interclassic Music Concours. Concerten staan momenteel op een laag pitje voor Lisanne. Ze focust zich helemaal op de bruiloft die eraan komt en de laatste onderdelen van haar studie. Wat ze nog wil bereiken op muzikaal gebied? ,,Het lijkt me heel tof om samen met mijn verloofde een cd op te nemen. Of met een orkest, alhoewel dat vrij duur kan zijn.” Het belangrijkste is echter voor Lisanne dat ze kan blijven genieten van muziek maken. Als het een moeten wordt, hoeft het niet meer voor haar. Zolang ze nog mooie nummers kan zingen en anderen kan raken, blijft ze met veel passie muziek maken. 

Meer horen van Lisanne? Neem dan een kijkje op haar website. Via ‘contact’ of via haar Facebook kan je een cd bestellen bij Lisanne. Haar albums zijn ook te beluisteren via Familystream.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *