HAPPY SINGLE // TIJD MET GOD

In de stories van Fleurrijk kon je een tijdje geleden het een en ander vinden over single zijn, al dan niet happy. Voor mij was het een laatste duwtje om aan te geven dat ik hier wel wat blogs over wilde schrijven. Een reactie die opvallend vaak terugkwam was: Gebruik je tijd als single om meer tijd met God door te brengen, om Hem steeds beter te leren kennen. 

De praktijk is weerbarstig. De heersende opvatting is dat singles alle tijd van de wereld hebben. Ze hoeven tenslotte niet op bezoek bij schoonouders, hun vriendengroep is (waarschijnlijk) kleiner en ze hebben geen date nights. Maar hebben we echt meer tijd dan andere mensen? Net als alle andere mensen op de wereld moeten we werken voor ons geld, studeren om onze opleiding te behalen en zijn er genoeg mensen die aandacht vragen. Juist omdat we vrijgezel zijn, wordt er gedacht dat we tijd in overvloed hebben. Zondagsschool geven: “Ja, jij hebt toch geen gezin dat op je wacht.” Een avondje oppassen: “Je hebt toch geen andere afspraken,” en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eerlijk gezegd vind ik het onzin om aan te nemen dat iemand die single is, automatisch minder te doen heeft dan iemand met een relatie. 

Natuurlijk ben ik het ermee eens dat je als single tijd hebt om met God door te brengen. Het is goed om dagelijks stille tijd te hebben. Het is belangrijk om meer over Hem te leren, zodat je geloof kan groeien. Maar geldt dat dan alleen voor singles? In mijn eerste column schreef ik er al over: single of samen, je moet God liefhebben boven alles. En als je Hem dan daadwerkelijk liefhebt boven alles, breng je toch veel tijd met Hem door?! 

Toch heb ik nu het gevoel dat ik een beetje in het negatieve blijf hangen, alsof vrijgezel zijn alleen maar nadelen kent en het voordeel dat genoemd wordt, eigenlijk geen voordeel is. Daarom wil ik afsluiten met een tekst uit Jesaja 54: “… want uw Maker is uw Man, HEERE van de legermachten is Zijn naam” (vers 5). Overigens zijn de verzen die eromheen staan ook zeker de moeite waard om eens rustig door te lezen tijdens je stille tijd, tenslotte kan je daar nooit genoeg tijd voor nemen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *