BIJ LIES THUYS

Naast dat Annelies moeder is van vier kinderen, runt ze ook nog een eigen bedrijf en doet ze de administratie van het hoveniersbedrijf van haar man. Hoe ze dit allemaal doet? ,,Mijn eigen bedrijf run ik vanuit huis en alleen onder schooltijd. Om drie uur breng ik de laatste bestelling weg en dan is het tijd voor de kinderen.” Ook gaat Annelies regelmatig de hort op. Zo vindt ze het heerlijk om te gaan winkelen met haar meiden, een hapje te eten met haar man of in bomen te klimmen met de jongen. ,,Vooral genieten van en met elkaar.”

Als kind was Annelies altijd al aan het rommelen en schuiven op haar kamer en later in haar huis. Jaren werkte ze als secretaresse en op kantoor, maar nadat hun derde kind werd geboren, stopte ze met werken om fulltime voor de kinderen te kunnen zorgen. ,,Toen ons jongste kind te vroeg werd geboren, had ik voor de tweede keer het Helpp Syndroom. (zwangerschapsvergiftiging.) Daarna werd Annelies en haar man sterk afgeraden om ooit nog kinderen te krijgen. ,,In het begin vond ik het lastig, het voelde als een keuze die voor je gemaakt wordt. Al snel had ik er vrede mee en kon ik dankbaar zijn voor mijn lieve gezin en voor het feit dat al mijn kinderen gespaard waren. Ik kon de toekomst weer inkijken en droomde van een eigen bedrijfje.” Toen hun jongste kind drie jaar oud was, begon Annelies langzaam maar zeker haar bedrijfje op te zetten. 

Hoewel manlief stoer en sober wonen weleens omschrijft als ‘zooi’ , kan Annelies haar hart ophalen aan deze stijl. Hoe ze ervoor zorgt dat het niet te grauw wordt? ,, Persoonlijk hou ik ervan om kleur in te brengen door middel van kaarsen en bloemen. Of een kussen met een kleurtje. Zeker voor mijn man is dit een vereiste in ons interieur.” 

Het zoeken van spullen voor haar winkel was nog niet zo makkelijk. ,, Het is lastig om overal binnen te komen, omdat je een webwinkel bent en geen stenen winkel.” Na een jaar had Annelies wat leuke adressen verzameld. Een van haar dromen was Aura Peeperkorn verkopen. Dankzij een lieve collega is dat haar gelukt, iets waar ze nog steeds erg blij mee is. In Nunspeet en Harderwijk huurt ze een ruimte bij Jouw Marktkraam.

Zo nu en dan geeft Annelies ook workshops. Hoe dit in zijn werk gaat? ,, Er komt een groepje vrouwen, we drinken gezellig wat en dan leg ik uit wat we gaan maken.” Ze vindt het heerlijk om urenlang te freubelen. Via haar man kon ze groen inkopen bij de veiling en zo is het balletje gaan rollen. Met name de gezelligheid tijdens deze avond kan Annelies enorm waarderen. 

Er valt nog genoeg te dromen wat betreft het ondernemen. Een eigen winkelpand lijkt haar dan ook fantastisch. Voorlopig is ze nog dolgraag thuis als de kinderen uit school zijn. ,,Maar wie weet..ooit in de toekomst.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *