NOOIT ALLEEN

‘ En zie, ik ben met ulieden al de dagen tot de voleinding der wereld. Amen. ‘

Mattheüs 28 vers 20

Terwijl er een groep studenten om haar heen zit, vertelt ze hoe ze hier terecht gekomen is. Haar huid is donker, in haar oren glinsteren gouden oorbellen en af en toe gebruikt ze een Engels woord terwijl ze praat. ‘De mensen hier helpen me om oplossingen te vinden voor mijn schulden. En als er geen oplossing is, dan accepteer ik het. ‘ Haar ogen stralen terwijl ze spreekt.  Ondanks haar lastige situatie heeft ze rust gevonden.

De discipelen lijken ook niet goed te weten wat ze met de situatie om hen heen aan moeten. Jezus was een lange tijd bij hen, maar gaat hen nu verlaten. Sommige van de discipelen gaan Jezus aanbidden, maar anderen twijfelen. Dan komt Jezus bij hen en gaat spreken. Dat Hij alle macht heeft, in de hemel en op de aarde. Hij geeft hen de opdracht het evangelie te verkondigen en de troost dat Hij altijd bij hen zal zijn.

Hij is altijd bij je, niet alleen op de dagen wanneer de zon lijkt te schijnen. Ook wanneer er een wolk boven je hoofd hangt waarvan je niet weet wat je ermee aan moet. Wanneer je de controle lijkt te verliezen, wanneer je achterloopt en niet weet waar je beginnen moet, wanneer je teleurgesteld bent of anderen teleurstelt. God geeft ons moeilijkheden om ons sterk te maken. Zodat we mogen weten dat Hij er is, hoe groot de puinhoop ook lijkt. Dat Hij vanuit de hemel naar je kijkt en er vanaf weet. Dan wordt de puinhoop om je heen nog kleiner dan een kruimel.

Bemoediging: ‘ Laat mij als een kleine vogel schuilen mogen waar U Uw vleugels om mij slaat.’

TEKST EN BEELD: HANNA

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *