FEMINISME

Als man over feminisme schrijven is natuurlijk jezelf op glad ijs begeven. Laat ik nu net glad ijs erg aantrekkelijk vinden. Van mijzelf weet ik dat ik een uitgesproken mening heb, maar wel altijd een onderbouwde mening, vandaar dat ik geen onderwerp uit de weg ga en het liefst de grenzen opzoek. Zet je dus maar schrap als je erg voorstander van het hedendaagse feminisme bent, want ik ga het je moeilijk maken in deze column.

Hedendaags feminisme wordt ook wel de derde golf feminisme genoemd. De eerste en tweede golf speelden respectievelijk in de 19e en 20ste eeuw. Deze derde golf feminisme is enkele jaren geleden begonnen en komt voornamelijk uit Amerika, maar waait in rap tempo over naar andere westerse landen. De personen achter dit feminisme zijn geesten die het spoor compleet bijster zijn. Ze hebben naar mijn inzien een grote identiteitscrisis die zijn oorsprong vindt in een combinatie van gebrek aan opvoeding, social media en maatschappij. Door deze identiteitscrisis gaan ze in een parallelle realiteit denken en leven die haaks op een goedwerkende realistische maatschappij staat. Ze creëren een maakbare samenleving die hun persoonlijke wensen en omstandigheden idealiseert. En iedereen moet daarin meedoen, anders voelen deze feministen zich getriggerd.

‘Ze creëren een maakbare samenleving die hun persoonlijke wensen en omstandigheden idealiseert. En iedereen moet daarin meedoen, anders voelen deze feministen zich getriggerd.’

Ik ben van mening dat feminisme uit de vorige twee eeuwen haar doel heeft bereikt. Vrouwen hebben nu dezelfde rechten als mannen en kunnen alles bereiken wat mannen ook kunnen bereiken. Gelijke rechten voor iedereen noemen we dat. Het huidige feminisme vind gelijke rechten voor iedereen nog niet genoeg en komt met een nieuwe standaard. Gelijke uitkomsten voor iedereen! Nu klinkt dat heel extreem als je het zo zegt natuurlijk, maar dit wordt al op grote schaal toegepast in onze maatschappij. Stel dat je op school een goede leerling bent en je haalt gemiddeld mooie cijfers. Je klasgenoot gooit er lekker met zijn pet naar en haalt slechte cijfers. Aan het einde van het jaar komt de leraar naar je toe en zegt: prachtige cijfers gehaald hoor, maar we tellen alles van de klas bij elkaar op en verdelen het netjes over iedereen. Gelijkheid in uitkomsten, ook wel socialisme genoemd. Nu vraag je jezelf af waar dit in de maatschappij voorkomt natuurlijk. Neem bijvoorbeeld de quota’s van de overheid. Er moeten evenveel mannen als vrouwen aangenomen worden. (gelijkheid in uitkomst) Er moeten meer allochtonen aangenomen worden, dus krijgen ze voorrang op sollicitaties gebaseerd op afkomst. (gelijkheid in uitkomst) Neem de pay-gap discussie. (streven naar gelijkheid in uitkomst) De media en overheid gaat al op grote schaal mee in deze onzin. 

Even terug naar de extremistische personen die nu deze feministische kar trekken. Want waarom noem ik dit doorgeslagen geesten die het spoor bijster zijn? Deze feministen hebben geen vaststaande doelen. Als ze aandacht hebben gekregen voor vrouwen stoppen ze niet. Nee, ze zoeken iets nieuws. Mensen van kleur worden achtergesteld. En iedereen die blank is, is daar schuldig aan. Niet bewust natuurlijk, maar via institutioneel racisme. Onbewust ben je dus erg racistisch. En transgenders worden gediscrimineerd. Kinderen die jong al gedrag vertonen dat kan duiden op het tegenovergestelde geslacht, moeten hormoonbehandelingen krijgen. Abortus tot aan de geboorte moeten we legaliseren, want ‘ongeboren kinderen zijn parasieten die het lichaam van de moeder gebruiken als gastheer en dit geeft de moeder dus het recht om dat op elk willekeurig moment te beëindigen’ (letterlijke uitspraak van pro-abortusdemonstranten in een straatinterview uit de VS). 

Het zijn eigenlijk net kinderen die de grens van het ontoelaatbare opzoeken, naar hun omgeving kijken en zien dat ze genoeg steun hebben om de volgende extreme grens op te zoeken. Als dat niet gecorrigeerd wordt, ontstaan deze excessen. Vroeger zouden deze personen door hun omgeving gecorrigeerd worden. Tegenwoordig vinden ze hun gelijk op internet, bij de overheid en belangenorganisaties.

‘Ze gaan steeds een stap verder. Deze feministen sluiten iedereen die een andere mening heeft uit.’

Nu zou je kunnen zeggen: ach ze doen toch niemand echt kwaad, laat ze hun ding doen. Daarin heb je het mis. Ze gaan namelijk steeds een stap verder. Deze feministen sluiten iedereen die een andere mening heeft uit. Zij willen geen discussie meer voeren (safespace) en ontwikkelen een haat tegen alles wat anders is. Nu is dat nog niet het grootste probleem. Het grote probleem is dat ze in hun leefomgeving niets anders meer willen horen dan hun eigen gelijk. Ze proberen de maatschappij desnoods met geweld te veranderen in hun ideaal beeld. In Amerika zien we dat er op grote schaal geweld wordt gebruikt tegen mensen die alleen al anders denken. Op universiteiten worden sprekers en journalisten met geweld geweerd, en hun luisteraars aangevallen. In Nederland zien we dat ook al. Denk aan de aanvallen op politici en de karaktermoorden in de (social) media. Dat is regelrecht fascisme en we weten tot welke excessen fascisme kan leiden. Daarom spreek ik me duidelijk uit over deze extremistische feministen en hoop dat jullie dit ook doen.

Tekst: Maarten Verloop // Beeld Celine Dijkstra

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *