THE SOUND OF SILENCE

Lieve lezer(es),

Mijn naam is Elise Hout, 23 jaar, geboren en getogen op het mooie eiland Goeree- Overflakkee en woonachtig in het pittoreske dorpje Sommelsdijk, Fleurrijk heeft mij gevraagd wat meer over mijzelf te vertellen, mede door mijn nieuwe album Sound of silence. Naast dat ik heel graag zing en muziek maak, waar ik zo wat meer over vertel, ben ik werkzaam als verpleegkundige in Bergen op Zoom op de afdeling Longgeneeskunde. Een heel mooie, dankbare, bijzondere, afwisselende en leuke baan! 

Naast deze baan hou ik ervan om gezellig samen te zijn met familie en/of vrienden, reizen en heb ik een grote hobby: zingen, tot Gods eer. Ik ben lid bij verschillende koren en laatst is mijn derde album uitgebracht, met de titel Sound of silence. Waarom deze titel? Het is vaak moeilijk, om in de drukte van deze tijd, juist de tijd te nemen om te luisteren, echt te luisteren. Met dit album hoop ik dat u, jij en ik ons er bewust van zijn of mogen worden hoe belangrijk het is om Gods stem te beluisteren, in de stilte, rust, offline… Het kan soms zo moeilijk zijn om rust te vinden. Veel van ons ervaren druk of stress. Er wordt ons steeds meer opgelegd, steeds meer doelen moeten behaald worden, steeds meer idealen worden ons voorgeschreven… Ik denk dat sociale media hierin een grote rol spelen. Dat ervaar ik zelf ook, echt rust te vinden is soms zo moeilijk, maar juist om een poosje offline te zijn, bijvoorbeeld door even de natuur in of door fijne gesprekken met vrienden/vriendinnen/familie te hebben of juist de drukte van alle dag even bewust van me af zingen, dat vind ik belangrijk, dat geeft rust. 

Het heeft een poosje geduurd voor dit album eindelijk op de markt is gekomen. Het is alweer bijna een jaar geleden dat het opgenomen is, door omstandigheden heeft dit wat langer geduurd. Maar we zijn er niet minder blij mee! Er komt best wel wat bij kijken voordat een album daadwerkelijk voor je neus ligt. Allereerst bedenk ik de titel, daarbij zoek ik mooie liederen en/of psalmen. Deze oefen ik veel, uiteindelijk neem je ze op en screen je ze op foutjes en dergelijke. Soms, als het even niet lukt, zing je een lied wel vijf of zes keer voordat het goed opgenomen is. Gelukkig krijg ik bij de voorbereidingen goede hulp van vrienden en familie. Sound of silence is voor het goede doel opgenomen, dat betekent dat een groot deel van de opbrengst daar naartoe gaat. Hiermee wil ik onze naaste hulp bieden.
Ikzelf heb geen favoriet nummer, maar het lied ‘Stil, mijn ziel wees stil’ omschrijft de titel wel heel goed. Het lied Sound of silence wordt instrumentaal bespeeld. Hiermee wil ik de rust en stilte door de klanken van de muziek laten klinken. Met dit album hoop ik dat u en jij mogen genieten van de verschillende liederen waarmee ik God wil danken, prijzen, loven, eren en om hulp wil vragen.

Lieve groet,

Elise

Meerdere albums van Elise zijn onder andere te beluisteren via Familystream.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *