WINACTIE: BALANSPLANNER

De zomervakantie komt tot zijn eind. Langzaam komen al mijn vrienden en vriendinnen terug van hun vakantie. De voorbereidingen voor de introductieweek en het nieuwe collegejaar zijn volop aan de gang. Ondanks dat het voor velen een leuke, drukke, spannende tijd is, is het ook een tijd waarin velen omvallen. In september en oktober lopen de studentendecanen en studentenpsychologen vaak op hun tenen, omdat de toename van psychische klachten gigantisch lijkt. 

Mijn gedachtes gaan uit naar alle scholieren die de overstap van hun vertrouwde plek naar het mbo, hbo of de universiteit gaan maken. Van aan het handje meegenomen worden naar steeds meer zelfstandigheid. Van het ouderlijk huis uitvliegen naar hun studentenstad. Een nieuwe tijd breekt aan; vol met avonturen, dromen en plannen. Mijn gedachtes gaan ook uit naar alle studenten die een jaar van hun tijd vrij maken om hun vereniging te dienen door in het bestuur te gaan. Van de veilige collegebanken naar beleid schrijven en verantwoordelijkheden. Mijn gedachtes gaan uit naar alle studenten die het vertrouwde leven in Nederland achter zich laten en op avontuur gaan in het buitenland. Mijn gedachtes gaan uit naar alle student-mentoren die een groep eerstejaars gaan begeleiden. Bovenal gaan mijn gedachtes uit naar de scholieren en studenten die in het afgelopen jaar een tegenslag hebben gekregen en die in de zomer tot rust wilde komen, maar die niet tot rust zijn gekomen. Ook denk ik aan mezelf; aan een nieuw avontuur dat voor mijn boeg ligt. Na twee jaar uit de running ga ik dit jaar weer fysiek colleges volgen, een commissie doen, ben ik mijn eigen business aan het opzetten en doe ik een training tot (pastoraal) coach. Ondanks dat ik uitkijk naar de nieuwe fase in mijn leven (hallooooo het wordt tijd om mijn bachelor-diploma binnen te tikken) ben ik ook bang. Bang dat het tegenvalt, bang dat ik tegenval en bang dat ik te snel wil. Plots herinner ik me de tekst uit Jozua 1:9: ‘Wees sterk en moedig, want de Heer je God is bij je waar je ook gaat.’ Wat fijn om te weten dat God niet van mijn zij afwijkt.

Ik heb een korte, maar krachtige boodschap voor je: zorg voor balans in je leven. Volgens de Dikke van Dale is balans niets meer en niks minder dan in evenwicht zijn. Om in balans te blijven, is het van belang dat je voldoende slaapt, gezond en regelmaat eet, voldoende beweegt, inspanning afwisselt met ontspanning en dat je jezelf toestaat om emoties te voelen. Emoties zijn energie. Energie wil stromen. Het wegstoppen van emoties is als het onder water duwen van een bal. At one point komt het naar boven. De belangrijkste boodschap die ik je kan meegeven, is: wees jezelf in een wereld waar iedereen een ander wil zijn. Door dichtbij God en jezelf te blijven, blijf je staan. God heeft je uniek gemaakt; zoals jij is er geen ander. Jouw unieke combinatie van dromen, talenten, passie en kenmerken maken jou tot wie je bent. Mocht je het vergeten zijn; je bent een Koningskind. 

Om het jaar goed te starten, hebben Jisca van de Balans Planner en ik een leuke winactie bedacht. Deze winactie kun je terugvinden op de Instagram-feed van Fleurrijk!  

Verder wil ik via deze weg jullie op de hoogte stellen dat dit mijn laatste post voor Fleurrijk is. Na een half jaar lief en leed met jullie te hebben gedeeld, is de tijd voor mij aangebroken om een andere koers te gaan varen; het wordt tijd om de burn-out fase achter me te laten. Op mijn persoonlijke account zal ik zeker blijven delen over persoonlijke ontwikkeling; je bent van harte welkom om me te volgen en vragen te stellen. Ik dank God, Hanna en jullie, als trouwe volgers, voor deze onwijs toffe mogelijkheid. Ik heb genoten en ik hoop jij ook! Veel zegen voor het aankomende jaar! God is met je!


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *