VERKNOCHT AAN VINTAGE

Haar liefde voor vintage kleding begon toen Tjalyn aan het struinen was naar vintage meubels. ,,Ik ben stiekem wel een beetje een luxepoes met een liefde voor klassiek interieur en ja, ook klassieke lookjes.” Toen ze samen met haar vriend op zoek was naar kunst voor in hun toekomstige huisje, kwamen ze terecht bij Original Vintage in Amsterdam.,, Een store om te zoenen.

En guess what, Kris (de eigenaresse samen met haar man) verkocht ook stapels met fantastische kleren. Gehaald uit Parijs en Milaan. Nou, Tjalyn ging daar natuurlijk even in snuffelen en scoorde daar haar eerst tweedehands look. Een week later had ik een bruiloft en ik zat nog steeds met het feit dat ik nog geen kleren ervoor had. Maar ook toen bood Kris uitkomst. Ik ben er verslingerd aan geraakt. Daarom lijkt het mij leuk om de komende tijd telkens vintage lookjes die ik recentelijk heb gescoord met jullie te delen en ook leuke spots en shops te vertellen waar je zulke toffe dingen kunt halen. Je ziet steeds meer voorbij komen dat mensen hun kasten en kamers gaan opruimen en uitzoeken en de boel op instagram verkopen. YES! That’s what I want! Want weggooien, dat is pas echt zonde als het nog steeds mooie stukken zijn. Daarnaast is het ook slecht voor het milieu en vind ik het persoonlijk dat we dan niet verantwoord omgaan met Gods gegeven schepping.

Deze look bestaat uit een spijkerrokje die ik bij een vintage winkel in Nunspeet heb gekocht vorige week, de blouse is van Max Mara, geshopt bij een vintage winkel in Arnhem (daar heb je mooie tweedehands zaken!)

Het spijkerrokje was vijf euro, de blouse 35 euro. En dat terwijl Max Mara (even voor de modemerkmensen onder ons) aardig prijzig is. Ik vind het een lekker lookje en extra lekker omdat het vintage is. Love it!”

Tekst en beeld dankzij Tjalyn de Korte

Eén reactie

  • Mariska

    Ik vind het opmerkelijk dat dit op een ‘christelijke’ website staat. Ten eerste er is wel iets belangrijkers dan modepop spelen en ten tweede is ze niet echt christelijk gekleed.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *