ONDER EEN HOEDJE

Waar ze eerst nog voorzichtig wat nieuwsgierige vragen stelde aan de voormalige eigenares, is Monica inmiddels eigenaresse van haar webwinkel Elegance Hoeden.

Wie ben je?

,,Ik houd van eindeloze gesprekken met vriendinnen, ben dol op leuke dingen doen met mijn vriend of familie, gek op mijn werk met kinderen met gedragsproblematiek en niet onbelangrijk: Ik ben trotse eigenaar van Élégance hoeden.”

Hoe ziet jouw ideale zaterdag eruit?

,,Mijn ideale zaterdag begin ik met het afwerken van mijn to do list. Lees,: in mijn pyjama zorgen dat alle uitgestelde klusjes eindelijk gebeuren.  Tussendoor een keertje lunchen. Dit doe ik het liefst thuis samen met mijn ouders. Daarna claim ik de badkamer, als het kan de hele middag, om lekker in bad te gaan. Tot slot ga ik dan vaak naar mijn vriend. ’s Avonds spelen we spelletjes of spreken we af met vrienden. “

Was je al langer van plan om een eigen bedrijf te beginnen?

,,Nee, ik was niet actief op zoek, maar iets voor mezelf beginnen leuk me al wel langer leuk. Maar het starten van iets waarbij je begint vanaf nul durfde ik niet aan. Toen ik op Instagram een berichtje op de pagina van Élégance zag, kreeg mijn wens om iets voor mezelf te beginnen meer beeld. Vanaf mijn eerste berichtje naar de vorige eigenaar kon ik het niet meer los laten.”

Als ik het goed zie, heb je het bedrijf overgenomen. Kan je hier iets over vertellen?

,,Het begon vanaf mijn kant met meer nieuwsgierige vragen. Het leek me heel gaaf, maar ik dacht eerst dat het veel te veel tijd zou kosten naast mijn studie. Toen dat niet zo bleek te zijn, werd mijn interesse alleen maar groter. Toen ik meer informatie ontving van de eigenaar heb ik een bod gedaan. Na een aantal dagen kreeg een mail dat ik de eigenaar geworden was van Élégance hoeden. De vorige eigenaar zit bij mij in de kerk en al snel hebben we samen een avond afgesproken. Dit was voor mij echt een hele gezellige en relaxte avond. Ik kwam nog veel meer te weten over Élégance en kon alles vragen wat ik maar wilde. Nog steeds heb ik contact met de vorige eigenaar en staat zij klaar om mij tips te geven.”

Hoe combineer je Élégance met je studie?

,,Eigenlijk is dat heel erg makkelijk. Ik deel mijn eigen tijd in. Dus vaak gebruik ik overdag voor mijn studie en mijn avonden voor Élégance. Het kan ook voorkomen dat ik doordeweeks ‘s avonds druk ben met mijn studie dan gebruik ik bijvoorbeeld de zaterdag voor Élégance of een keer tussendoor op een middag.”

Handelen in hoeden is niet iets wat je vaak hoort, vooral op jonge leeftijd niet. Waarom heb je juist hiervoor gekozen?

,,Tja…hoeden had ik eerst niet zoveel mee. Bij de overname heb ik veel advies gekregen van de vorige eigenaar. Daarnaast houd ik nu de trends bij op het gebied van mode in de hoeden. Door meer met hoeden bezig te zijn, heb ik er een soort passie voor ontwikkeld. Ik had nooit verwacht dat ik ooit iets met hoeden ging doen, maar inmiddels geniet ik ervan!”

Op de site staat dat men gastvrouw kan worden. Kan je hier meer over vertellen?

,,Ik verkoop mijn hoeden online via Instagram, Facebook of via mijn website. Daarnaast sta ik op verkopingen van kerken of goede doelen. Tot slot verkoop ik mijn hoeden ook op inloopparty’s. Als een vrouw zich aanmeldt als gastvrouw betekent dit dat zij haar huis anderhalf uur openstelt en gasten uitnodigt voor de party. Ik kom ongeveer een halfuur van te voren om de huiskamer om te bouwen tot hoedenwinkel. Tijdens een party mag iedereen vrij in- en uitlopen. Vaak lukt het om er een ontspannen sfeer van te maken samen met de gastvrouw. Daardoor zijn de party’s gezellig voor de klant en voor mij als verkoper. De gastvrouw ontvangt voor het geven van een party een gratis hoed naar keuze. Lees je dit en denk je ‘Ja ik wil graag gastvrouw worden’? Stuur mij dan gerust een berichtje!”

Wat spreekt je het meeste aan in het ondernemen?

,, Ik geniet het meeste van het op orde houden van alles wat er bij het ondernemen komt kijken. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld berichten van klanten snel beantwoorden, de hoedenkamer (ik heb thuis een logeerkamer geclaimd, deze wordt nu de hoedenkamer genoemd) netjes houden en de nieuwe collectie ruim van te voren inkopen.”

Welke hoed adviseer je voor meiden die hun haar het liefste vast dragen?

,,Het adviseren van een hoed bij een bepaald haarmodel is lastig. Dit ligt namelijk aan het model van de hoed, de vorm van je gezicht en je lengte.

Bij een lang gezicht past bijvoorbeeld heel mooi een hoed met een bredere rand bijvoorbeeld een flaphoed. Bij een klein persoon moet de rand van de hoed klein blijven denk bijvoorbeeld aan een dopje.”

Ten slotte: wat zegt het motto: ‘niet dromen maar doen’ je?

,, Ik droomde sinds ik eigenaar ben van Élégance van mooie foto’s op mijn social media en de website. Bij de zomercollectie had ik hier te weinig tijd voor, omdat ik het bedrijf toen net had overgenomen. Maar begin augustus heb ik samen met een vriendin een fotoshoot georganiseerd. Op een zaterdagochtend kwamen vriendinnen, kennissen en mijn moeder om model te staan.”

,, Via kennissen kon ik gratis een oude kerk in om foto’s te maken van de wintercollectie. Aan het begin durfde ik niet goed deze kennissen te benaderen maar na wat aandringen van mijn vader heb ik toch contact opgenomen. Op mijn berichtje met de vraag of ik een ochtend de kerk in mocht, kreeg ik al snel de reactie: je bent zaterdag welkom. Terwijl op dat moment de collectie nog niet ingekocht was. Zo makkelijk werd mijn droom werkelijkheid. Dus heb jij een droom? Droom niet verder, maar ga het doen!”

Neem hier een kijkje op de webshop van Monica.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *