MOOI ANDERS

Hoi lieve lezeres van Fleurrijk,

Hanna heeft mij gevraagd columns te gaan schrijven voor Fleurrijk en dat vind ik heel leuk om te doen! Hanna interviewde me onlangs, dus je weet al een beetje wie ik ben en wat ik doe. In deze eerste column wil ik je vragen om jouw vragen aan mij te stellen. Dat mag gaan over kleding, over uiterlijk, maar ook over innerlijk (ik ben ook coach). Ik denk graag met je mee en met elkaar komen we altijd een stukje verder. Dat is tenminste wat het leven mij steeds weer leert. En jij weet ook dat het zo werkt, toch? Niemand weet alles. We hebben elkaar nodig en ik vertel je graag de dingen die ik geleerd heb. Ook weer van mensen om mij heen. Weet je wat mij erg geholpen heeft? Iets tijdens de opleiding voor kleur- en stijladvies, nu zo’n 5/ 6 jaar geleden. Toen drong het pas goed tot me door dat iedereen anders is, een ander figuur heeft en mooi gemaakt is, dat de Heere God daar over nagedacht heeft. Iedereen heeft sterke punten. Zelf vond ik het altijd nogal lastig mezelf te accepteren zoals ik was. Met m’n kastanjebruine haar (dat nu steeds donkerder wordt, wat een beetje jammer is (knipoog) was ik altijd blij. Ik hou van net-even-anders en dat klopte met m’n haarkleur. M’n gezicht, okay…  M’n sproetjes, ook best leuk. Dat ik rood word van de zon en m’n zus heel snel bruin was, dat vond ik niet zo leuk, maar kon ik ook wel mee leven. Maar m’n figuur… dat vond ik toch echt een ding. Als ik toch maar wat meer boezem had en wat minder heup, dan zou m’n ideaal bereikt zijn. Je zult het wel herkennen, maar dan natuurlijk met jouw eigen ‘ding’. Ik hoor het dagelijks van vrouwen om me heen. En iedereen weer op een ander gebied. Andersom bijvoorbeeld als ik dat wenste… dus je snapt het al: mijn figuur ;). Haha, als je dat even tot je door laat dringen, dat helpt enorm om jezelf te relativeren. Mij wel, in elk geval. Gewoon kijken naar de dingen waar je blij mee bent, in plaats van waar je niet/ minder blij mee bent. En ja, mijn bovenstukken zijn nog steeds 2 maten kleiner dan m’n rokken. Bovendien ben ik sinds het accepteren van m’n figuur tien kilo zwaarder. En natuurlijk moet dat niet gekker worden, er is ook nog zoiets als gezond leven, maar ik vind het nu prima zoals ik ben. Dat accepteren van mezelf kwam pas rond m’n 35e,  ik hoop dat jij er eerder achter komt. 

En het is natuurlijk superhandig om te weten met welk soort kleding ik m’n sterke punten kan benadrukken en hoe ik kan camoufleren wat ik niet aan iedereen wil laten zien.

Nou, dat gun ik jou ook. Natuurlijk niet met het idee nu eens even hoogst tevreden en hoogmoedig door het leven te gaan. Waarom zou je hoogmoedig worden met alles wat je ook maar ontvangt? Gewoon dankbaar zijn voor wie je bent en wat je hebt, in plaats van steeds maar negatief doen over hoe jij gemaakt ben. En oprecht blij zijn met de ander, die weer anders is gemaakt als jij (mooi anders).

Maar heb jij vragen? Stel ze. Worstel jij met je figuur? Ik help je graag. Natuurlijk gaat er niets boven een persoonlijk advies. Maar dat snap je. Dat geldt voor zowel de kleur- als stijladviezen als voor coaching. Mijn ervaring is dat er altijd meer dingen spelen dan die ene vraag waarvan je dacht dat die het belangrijkste was. Je bent hartelijk welkom voor zo’n advies op maat. En ondertussen heb jij misschien vragen over innerlijk of uiterlijk, die anderen ook hebben. Die kans is heel groot… Dus schroom niet, geen vraag is te gek. Al heb ik niet overal antwoord op.

Voor nu alvast dit; je bent prachtig gemaakt, de Heere God heeft zorgvuldig over jou nagedacht, over elk detail. Jou geweven. In psalm 139 staat dat je wonderbaarlijk gemaakt bent. En die psalm staat er geschreven na de zondeval, waardoor de wereld veranderde. Maar dit staat er dan toch nog steeds: Je bent kostbaar en prachtig. Jij ja. En ik ook. 

Liefs, Carolien

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 

2 reacties

  • Jet

    Geweldig stukje Carolien , heerlijk fris, eerlijk , relativerend kortom ik ga genieten en- misschien wel veel leren – van je nieuwe uitdaging !!
    Je bent een lief en talentvol mens , mooi omdat met ons te delen !!! Wens je Gods zegen ook voor deze uitdaging 💖

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *