DE EEUWIGE VRIJGEZEL

Onlangs las ik het derde deel uit de “Babs-serie” van Gerda Ronhaar. In dit boek ontmoeten we de 21-jarige Babs. Ze heeft drie zussen, waarvan er twee getrouwd zijn. Haar jongste zus vertelt dat ze verloofd is en niet veel later deelt ook haar beste vriendin mee dat ze gaat trouwen. Babs is meteen verdrietig en denkt dat ze voor altijd vrijgezel zal blijven. Best heftig als je nog maar 21 bent. Hoe moet dat dan als je 26 bent en nog steeds geen vriend hebt?

Gelukkig kan ik je daar het een en ander over vertellen, en met mij nog vele andere vrijgezellen. Single zijn op je 21ste is absoluut niet zo verschrikkelijk zoals Babs het voor zich ziet, maar als je verwachtingen gevoed worden door boeken, films of andere media, kan het pijn doen. Als je het gevoel hebt dat iedereen in je omgeving een relatie heeft, (gelukkig) getrouwd is of zelfs al kinderen heeft. Maar alsjeblieft, ga niet net zoals Babs denken dat je voor eeuwig vrijgezel blijft, je hebt je leven nog voor je en niemand weet wat de toekomst zal brengen. 

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het ook niet altijd makkelijk vind. Over het algemeen vind ik het vrijgezelle bestaan wel lekker. Ik heb veel vrijheid, hoef geen verantwoording af te leggen over wat ik doe, of waar ik mijn geld aan besteed. Maar er zijn van die dagen… Als ik bijvoorbeeld een mooie trouwjurk in een etalage zie, een stelletje hand in hand door het stadscentrum struint, of als ik een (jonge) moeder met een kinderwagen zie lopen. Toch zou ik mezelf niet zo snel het etiket ‘eeuwig vrijgezel’ geven, want mijn toekomst is mij even onbekend als de jouwe. 

Het zou kunnen dat ik voor altijd vrijgezel blijf. Deze zin krijg ik met moeite uit het toetsenbord, maar ik wil hem wel delen. De mogelijkheid is er en dan wil ik er niet voor weglopen. Ik geloof dat God mij kracht zal geven als Zijn plan voor mij geen echtgenoot bevat, Hij mij kracht zal geven. Dat Hij erbij is, als mijn dromen in stukken vallen. Dat Hij zijn arm om mij heen slaat, wanneer ik eenzaam ben. En dat Hij mij over de drempel draagt, wanneer het einde komt. En dan, dan zullen we voor eeuwig een bruiloftsfeest vieren.

“There’s a stirring in the throne room
and all creation holds its breath.
Waiting now, to see the Bridegroom,
wondering how the bride will dress.
And she wears white,
she knows that she’s undeserving,
she bears the shame of history.
But this worn and weary maiden,
is not the bride that He sees.
And she wears white, head to toe,
but only He could make it so!

When someone dries your tears,
when someone wins your heart and says:
‘you’re beautiful’, when you don’t know you are,
and all you’ve longed to see,
is written on His face,
when love has come and finally set you free,
on that wedding day.”

Wedding Day || Casting Crowns

Vier jij ook mee? 

Dit is het vierde deel van de serie die Mirjam Schippers schrijft met betrekking tot ‘happy single’// Beeld dankzij Mirjam van Rijswijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *