TROUWEN ALS MAXIMA

Toen Claudia nietsvermoedend aan het winkelen was met haar schoonzusje in het centrum van Woerden, kwam er ineens een Oldtimer het plein oprijden. Jan stapte uit – geheel in pak- met een bos rozen en ging op zijn knieën. Geheel onverwachts voor haar. ,En dan te bedenken dat hij een flapuit is, die nog nooit een verrassing geheim kon houden!’

MET PETJE EN AFZAKBROEK 

Toen Jan en Claudia op de middelbare school zaten, reden ze in dezelfde bus naar huis. ,Hij zat toen in de vierde klas, en was een stoere jongen met petje en afzakbroek.’ Een paar jaar later, toen Jan geen afzakbroek meer aan had, kwam Claudia hem tijdens haar studie verpleegkunde weer tegen. Nadat ze elkaar over en weer spraken via MSN, kwam het tot een eerste afspraak. Hij was 19, zij was 16. ,We merkten echter dat het eigenlijk wat tegenviel. Of het de verschillende interesses, de leeftijd was we weten het niet.’ Ook toen de twee een half jaar later nog een afspraken, leek de vonk er niet te zijn. Tot ze elkaar weer op school tegenkwamen en een praatje maakten. Claudia zei stellig tegen haar vriendinnen dat ze niet nóg een keer met hem af ging spreken. 

VALENTIJNSKAART

,,Wat ik niet wist, is dat hij toch weer iets leuks in mij zag, en ik twee weken later een lieve Valentijnskaart van hem kreeg. We raakten weer met elkaar aan de praat, en besloten toch maar weer een keer af te spreken. En dit keer met succes. Ik was inmiddels 17, en hij 20. De vonk sloeg over en we kregen een aantal weken later dan echt verkering. En tot grote blijdschap van vrienden, die vonden dat we eerder toch maar ingewikkeld deden!” 

Voor het stel ging trouwen, hadden ze vijf en een half jaar verkering. Jan deed nog een hbo-studie en Claudia zat nog op school. Daarna hebben ze allebei gewerkt en gespaard voor de bruiloft. ,,In eerste instantie dachten we ; ‘Als we getrouwd zijn, zijn we tenminste samen.. Volgens mij hebben we dan zeeën van tijd’. Maar dit was een beetje een illusie, gezien de grote vrienden en kennissenkring.. Dus ook nu genieten we af en toe van een heerlijk avondje op de bank!”

MAXIMA-JURK

Toen Claudia nietsvermoedend aan het winkelen was met haar schoonzusje in het centrum van Woerden, kwam er ineens een Oldtimer het plein oprijden. Jan stapte uit – geheel in pak- met een bos rozen en ging op zijn knieën. Geheel onverwachts voor haar. ,, En dan te bedenken dat hij een flapuit is, die nog nooit een verrassing geheim kon houden!”

De zoektocht naar de jurk duurde niet lang. ,,Ik wist wat ik ongeveer wilde, ik vond de trouwjurk van koningin Maxima prachtig. Maar wilde wel iets hipper. De eerste winkel had prachtige jurken, maar waren allemaal net niet wat ik in gedachten had.”

Uiteindelijk is Claudia geslaagd bij Speksnijder. De verkoopster kwam met drie jurken aangelopen nadat ze haar wensen had aangegeven. ,,De eerste jurk werd het! Na wat aanpassingen in sleep en sluier, de jurk van mijn dromen!”

VERLIEFD OP EEN KASTEEL 

,,We zijn ongeveer een jaar bezig geweest in totaal, met alle voorbereidingen. Maar Ik denk dat we een half jaar vooraf echt druk geweest zijn met dingen regelen en het draaiboek te bedenken en te organiseren.”

Het stel wist in ieder geval dat ze in Montfoort wilde trouwen voor de wet, in een kleine kapel. Toen ze voor de tweede keer een locatie gingen bezichtigen, werden ze verliefd op een prachtig kasteel!

,,Ik wilde graag een bepaalde fotograaf, maar deze kon zelf niet in deze periode wegens privéomstandigheden en wees me door naar een andere fotografe. En deze is het ook geworden, deze keuze vonden we aan de ene kant lastig maar tegelijkertijd zei mijn man ook terecht; ‘Het gaat om een foto hé meid.. Laat je hoofd niet op hol jagen.” En ik denk dat hij gelijk had.”

RELAX

Toen de grote dag eenmaal aangebroken was, kon Claudia het maar niet geloven. ,,Toen ik eenmaal mijn jurk aan had en mijn aanstaande man in aantocht was, werd ik wel erg zenuwachtig. De eerste ontmoeting vond ik nog het meest spannende op de dag!” Vooral het aankomen bij de daggasten vond ze een bijzonder moment. Hoe ze hun dag omschrijven? ,,Een mooie dag, vol met emotie. De liefde stond centraal, ondanks de persoonlijke zorgen die een ieder deze dag misschien kon hebben. Wij als bruidspaar waren omringd door beide ouders, nog meerdere grootouders en verdere familie en vrienden die erg dicht bij ons staan en dit maakte ons dankbaar. Daarbij een relaxte bruiloft, genoten van iedere seconde!”

Welke tips het stel geeft? ,,Qua planning: probeer een half jaar vooraf de grootste dingen vast te zetten zoals de gemeente, feestlocatie, foto- en videograaf, eventuele kerk, zodat dit vast staat. Kun je daarna rustig nadenken over de rest van de invulling!

Soms wordt er gezegd dat het meeste aan je voorbij gaat, omdat er zo veel gebeurt op de bruiloft. En er gebeurt er ook heel erg veel. Maar probeer je ‘s morgens bij het opstaan te beseffen dat het een mooie dag is, die je maar eenmaal hoopt mee te maken. En probeer af en toe uit de drukte te gaan staan en te genieten van je gasten, de emoties en het feit dat de liefde gevierd mag worden!”

GESETTELD

Inmiddels is het een klein jaartje verder en is het stel helemaal gesetteld. ,, We genieten van ons prachtige huis en het getrouwde leven.’’ Ook zijn ze druk met werk of hebben ze een huis vol gasten die over de vloer komen. ,, We hebben ook ons eigen ding, zo gaat mijn man vaak mountainbiken en volleybal ik al jaren. Kortom, een druk bestaan maar ook gelukkig genoeg tijd om samen door te brengen op de bank onder het genot van een glaasje wijn! En dit laatste is denk ik het belangrijkst, tijd doorbrengen met elkaar.”

Beeld: Willeke Terlouw Fotografie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *