PERSOONLIJKHEID EN KLEDING

Ja, dat vind ik een heel mooie vraag: ‘Hoe laat ik mijn persoonlijkheid het beste tot z’n recht komen in kleding?’ Als je me een beetje kent of m’n boek hebt gelezen of een advies hebt gehad, dan weet je dat ik dit een van de belangrijkste dingen aan kleding vind. Dankjewel voor deze vraag! Jij, jouw mooie buitenkant en jouw mooie binnenkant. Hoe vertaal je dit in kleding die bij jou past?

In deze column gaat het over je binnenkant naar de buitenkant vertalen. Een volgende keer vertel ik je hoe je jouw uiterlijk het meest recht doet met de kleuren die je draagt.

Jouw binnenkant. Ik zou wel even met je aan tafel willen zitten en het jou vragen. Wie ben jij? Wat vind je leuk om te doen? Welke hobby’s heb je, wat voor werk doe je. Hoe ontspan jij je. Beschrijf je karakter eens. 

Ben jij een stille genieter die er niet van houdt op de voorgrond te staan? Of heb jij een levendige, actieve persoonlijkheid. Hou jij van structuur en overzicht of is het bij jou in de kast (of daarbuiten) niet bepaald op orde? Hou jij van snelle sporten of vind je het juist heerlijk om te wandelen? De ene karaktereigenschap is niet beter of slechter dan de ander. Alleen maar anders en superhandig om voor jezelf helder te hebben. En heel belangrijk: accepteer jezelf en waardeer dat wat je hebt ontvangen. Geloof me, het heeft mij enorm geholpen, te zien dat ik niet alles heb en niet alles kan (jij wel?), maar dat ik wel dingen heb waar ik goed in ben. Ik kon daarna veel makkelijker de ander accepteren zoals hij/ zij gemaakt is. Vind je het niet prachtig bedacht door de Heere God dat we elkaar nodig hebben? Als we toch alles zelf zouden kunnen… Heerlijk toch dat het niet hoeft!

De kleuren die we dragen vertellen iets, we communiceren daarmee. In mijn boek: ‘Jij en je kleding’ vertel ik je er alles over. Maar hier een tipje van de sluier:

Een kleur als rood is een opvallende kleur. Ongeacht of het nu wel of niet matcht met je uiterlijk (iedereen heeft trouwens een kleur rood die goed staat!), is het heel verklaarbaar dat jij je er niet prettig in voelt als jij je herkent in ‘stille genieter, die er niet van houdt op de voorgrond te staan’. Maar stel dat jij je daarin herkent en je moet een keer een presentatie geven voor een zaal vol mensen. Dan is rood een kleur die je heel erg kan helpen om te laten zien dat jij verstand van zaken hebt, een middel om krachtig over te komen. En… als je iets roods aantrekt, blijft dat wat je zegt langer hangen. Denk maar eens aan de president van Amerika, die draagt niet voor niets vaak een rode stropdas. Even terug naar jou, als ‘stille genieter’, herken jij het als ik jou voorstel rustige, niet opvallende tinten te dragen? Olijfgroen bijvoorbeeld. Daarmee kom je rustig over. Of blauw, een stabiele kleur. De kleur van de betrouwbaarheid. Ook de kleur van God trouwens. De kleur van de hemel. Lees Numeri 15 maar eens. Over het blauwe draadje aan de kwastjes van de kleding. Als herinnering aan Gods goede geboden. Aan de trouw van God, Hij leidde het volk Israël uit Egypte. De kleur geel is vrolijk en past goed bij je als enthousiaste persoonlijkheid hebt! Volgende keer meer over de kleuren die passen bij je uiterlijk.

Liefs, Carolien

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 

Beeld dankzij: Hannah Roubos


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *