PODCAST BLOEI

Of je echt apparatuur nodig hebt om een podcast op te zetten? Roosje vindt dat het niet absoluut noodzakelijk is. ,,In de kledingkast met je mobiel heb je ook aardig geluid als je geen budget hebt.”

CHRISTELIJK GEKLETS

Roosje is ervan overtuigd dat God een vuurtje in haar heeft aangestoken om podcast Bloei op te zetten en ermee door te gaan. ,,Mijn hoop en motivatie is dat het groter wordt om zo Gods boodschap uit te dragen. Ik denk: U heeft het gezegd en ik zal daarin wandelen.” Haar intentie is niet om geld te verdienen met podcasts maken, eigenlijk heeft het haar alleen nog maar geld gekost. Naast haar baan als tolk heeft ze ook nog een gezinnetje, dus druk is het af en toe wel. Dus mocht je het tof vinden om samen te werken met Roosje aan podcast Bloei, stuur haar dan snel een berichtje. 

Zelf luistert Roosje ook veel podcasts, zoals Bij Jorieke, Eva, Rise en Eerst Dit bijvoorbeeld. Ze vindt het mooi om te zien dat ieder zijn eigen stijl en manier heeft. ,,Ik ben iemand die heel nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd is, wat goed van pas komt tijdens de interviews die ik doe voor de podcast. 

Ik probeer open en eerlijk te zijn, want als iemand je voor gaat kunnen mensen herkenning vinden. Mijn intentie is een christelijke podcast te maken dat geen christelijk geklets in de lucht is, maar dat het hart van iemand geraakt wordt.” Zo vindt Roosje het bijvoorbeeld ook belangrijk om haar eigen moeilijkheden te delen. Wanneer er aan haar gevraagd wordt of het wel handig is om kwetsbare dingen te zeggen, moet ze denken aan wat Ann Voskamp zei: the gift of going first. Ik denk dan: Heer, ik doe het voor U. 

DOORGEEFLUIK

Kritiek is iets onoverkomelijks in de meeste gevallen. Hoe kan je daar nou goed mee om gaan? Roosje noemt een voorbeeld van een spreker die ze te gast had in haar podcast. Wim Hoddenbagh had tijdens een preek eerlijk gesproken over zijn burn-out en iemand stuurde hem een berichtje waarin stond: wat weet jij daar nou van vanaf dat podium in je mooie jasje en broekje? Diegene bleek zelf in een moeilijke fase te zitten. De kunst is dus om na te denken wat er achter de kritiek zit. Op die manier kan je het beter in perspectief zetten.”

Nadat Roosje vroeg in haar huwelijk overspannen raakte, had ze soms het gevoel dat haar vrolijke karakter verdween. ,,Ik had er de energie niet meer voor. Mijn eigen identiteit kwam ver van mij af te staan. Nu merk ik dat ik de laatste stukjes van mezelf aan het heroveren ben en denk: oh ja wat heerlijk zo was ik!” 

Wat als er niemand zal luisteren? Een vriendin zei tegen mij: ,,Kijk naar welke zegen je zelf al heb mogen ontvangen door hierin uit te stappen! David zong ook eerst voor de schapen, maar nu staan Zijn liederen in de Bijbel. God gaat ook hiermee Zijn werk doen.” 

,,In mijn werk als tolk gebarentaal ben ik een doorgeefluik. Ik ben open en geïnteresseerd, daarom krijg ik regelmatig een mooie band met iemand waarvoor ik vast tolk.” Ook levert het tolken soms gesprekken op over het geloof. Op deze manier wil Roosje haar klanten iets meegeven als ze hiervoor open staan. 

Een droom van haar is om trajecten te doen met vrouwen die moeite hebben met zelfvertrouwen en hun geloof in God. ,,Als Hij je visie geeft, gaat Hij ook voorzien.” 

Meer zien? Neem een kijkje op https://www.podcastbloei.nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *