CONTRASTEN EN KLEURENCOMBINATIES

En, ben je er al achter wat je beste kleuren zijn? Lees anders nog even wat ik laatst geschreven heb, of kom een keer langs voor een kleuradvies ☺. 

COMBINEREN VAN KLEUREN

Ik ga je nu vertellen hoe je de kleuren die je mooi staan het beste kunt combineren. Ik denk dat jij wel een jurkje in de kast hebt hangen die je prachtig vindt en waarvan je weet dat de kleuren je goed staan? En toch, als je het aantrekt, dan zie je er iets aan. Natuurlijk kan dat te maken hebben met de pasvorm, maar het kan ook zijn dat de kleuren in de kleding niet op de juiste manier gecombineerd worden. Voor iemand anders kan betreffende combinatie heel goed werken, maar niet voor jou. Je kleurcontrast heeft met name te maken met je haarkleur ten opzichte van je huidkleur. Als je donker haar hebt en een lichte huidskleur, dan heb je een hoog contrast en kun je zwart-wit-contrasten dragen. 

MAAK EEN ZWART-WIT-FOTO

Als je van jezelf een foto maakt en die zwart-wit maakt, dan kun je vaststellen hoeveel contrast er in je gezicht te zien is. Als je meer grijstinten ziet dan zwart-wit, combineer dan de kleuren in een laag contrast. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die in elkaar overlopen. 

Het is overigens niet zo dat je altijd kleuren moet combineren. Effen kleding kan ook prachtig zijn.

Ik ga je ook nog iets vertellen over welke kleuren bij elkaar matchen en hoe dat voor jou kan werken.

KLEUR-STIJL-TYPE

Hoe je het beste kunt combineren heeft veel te maken met je styltype. Hou jij van klassieke kleding? Dan combineer jij graag de klassieke kleuren bij elkaar, denk dan aan rood-wit-blauw of je draagt graag effen kleding. Een creatief styltype vind je het juist geweldig zo veel mogelijk kleuren bij elkaar te combineren en dat werkt voor zo’n type ook heel goed. Terwijl als het niet bij je past, je er verkleedt uit kunt zien daarmee.

Ben jij een romantisch stijltype? Dan vind je veelkleurige felle kleding afschuwelijk en hou je van bloemetjes, kantjes en roezeltjes. De dramatische stijltypes houden van spannende prints, zoals de dierenprints. De natural styltypes houden van eenvoudige kleding met niet veel opsmuk. 

Als je niet goed weet welke stijl je eigenlijk hebt, maak dan eens een moodboard met kleding die je aanspreekt. Dan krijg je er zelf een goed beeld van. Of laat je vriendin ernaar kijken.

Volgende keer ga ik een vraag beantwoorden over ijdelheid. 

Lieve groet,

Carolien

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 

Beeld dankzij Anne Wil van de Waal.


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *