ECHT HAPPY SINGLE

Ter voorbereiding op dit nieuwe artikel over single zijn, heb ik mijn andere schrijfsels een terug gelezen. Ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk nog steeds niet echt geschreven heb waarom het zo leuk is om single te zijn. En dat is, gezien de titel van de reeks, wel noodzakelijk. Want we hebben het over happy single zijn. Hoe doe je dat? 

Helaas is er geen simpel stappenplan om happy single te zijn, maar het is wel goed om een happy single mindset te hebben. Het kan helpen om af en toe eens je vrijgezelle zegeningen te tellen. Op die manier kan je ook uitstralen naar je omgeving dat single zijn niet gelijk staat aan zielig zijn. 

Want echt waar, single zijn is leuk. Afgezien van een paar korte verkeringen als tiener, heb ik veel ervaring met het concept, ruim 26 jaar. Ik geniet van de band die ik met mijn nichtjes en neefje heb, dat komt ook deels omdat ik nog bij mijn ouders woon en dat is niet direct bij elke single het geval, maar bij mij dus wel. 

De vrijheid die ik als vrijgezel heb vind ik ook heerlijk. Ik ben meerdere keren de hele zomer naar Engeland geweest, ik denk niet dat ik dat gedaan zou hebben als dat betekende dat ik mijn vriendje een lange tijd niet zou zien. Ook vind ik het heerlijk dat ik veel tijd heb, die ik door kan brengen met mijn (grotendeels ook vrijgezelle) vrienden en vriendinnen. In de Bijbel zegt David dat zijn vriendschap met Jonathan haast nog beter is dan de liefde van zijn vrouw.  

En … daar ben ik het meest gelukkig mee, ik heb mijn eigen identiteit kunnen ontwikkelen. Nu wil ik daarmee niet zeggen dat mensen die al op jonge leeftijd een relatie krijgen dat niet kunnen, maar ik vind het heerlijk dat ik de huidige versie van mezelf op eigen kracht heb kunnen vinden. Als ik achteraf terug kijk denk ik niet dat ik enkele jaren geleden toe was aan een relatie, hoe graag ik er ook een had willen hebben. 

Dus, voor alle lieve, prachtige singles: het leven begint niet pas als je een geliefde hebt gevonden. Misschien voelt het weleens anders, maar ook zonder die speciale persoon is het leven mooi, goed en zinvol. En pas als je dat beseft, kun je beginnen met happy single te zijn. 

TEKST MIRJAM SCHIPPERS // BEELD QUIRINE BAAN


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *