LICHTDRAGEN

Een van de dingen die me opvalt aan Hagar, is haar bijzondere naam. ,,Mijn ouders hebben mijn naam gekozen omdat het verhaal van Hagar illustreert hoe God haar vasthoudt. Ik vind Hagar een krachtige vrouw in de Bijbel. Hoewel ik me soms twee of drie keer moet voorstellen, is mijn naam ook een aanknopingspunt om te vertellen over mijn geloof.”

VAN ONGEMAK NAAR VRIJMOEDIGHEID

Inmiddels werkt Hagar zeven jaar bij Verre Naasten, een missionaire organisatie. ,,Ik merkte onrust in mezelf. Wanneer ik voor een groep stond te vertellen, benadrukte ik dat het belangrijk is om geloof te delen. Als ik dan naar huis reed, vroeg ik me af: wat doe ik er zelf aan? Ik merkte een stukje ongemak in het getuigen van Hem, ook tegenover niet-gelovige familieleden en vrienden bijvoorbeeld.” Hagar besloot aan de slag te gaan met dit terugkerende thema. Door vrouwen bij elkaar te brengen die elkaar kunnen bemoedigen om stappen te gaan zetten en te gaan delen.  Toen is Lume begonnen, een ‘beweging van licht voor vrouwen van de hele wereld’. 

VAN NEDERLAND TOT INDIA 

,,In Handelingen 13 vers 47 staat: ‘Ik heb je bestemd tot licht.’ Omdat Hij ons Licht is, kunnen we dit uitstralen en delen met anderen. We zijn een beweging voor en door vrouwen wereldwijd.” Zo was Hagar in september in India, waar ze Savita ontmoette. Savita vlogt voor Lume en deelt met de kijkers hoe zij haar geloof vormgeeft. Hagar vindt het waardevol om contact te hebben met gelovigen uit het buitenland. ,,Ik ervaar de manier waarop vrouwen in het buiteland leven als een spiegel. Zo leerde ik in India lessen over de focus in het leven. De manier waarop Savita haar leven inricht, heeft me aan het denken gezet.”

Of er nog wat te dromen is? ,,Gooi een groep vrouwen bij elkaar en dan komen de plannen wel. We zijn nu vooral een online community, maar we willen de focus meer gaan leggen op het real life contact.” Zo organiseert Lume op 7 november haar 1e event,  is Lume een mooie samenwerking aangegaan met vrouwenplatform SHE Events, en zijn er dromen om nog internationaler te gaan. 

VAN BLOG NAAR BOX 

Op Lume zijn er veel vormen van communicatie te zien; zo worden er blogs en overdenkingen geschreven en staan er vloggers achter de camera. Geïnspireerd op de Hello Fresh boxen, introduceerde Lume ook de Lightbox; een boxje met producten die vrouwen inspiratie geeft en helpt het geloof te delen en waarmee je direct een Lume-vrouw in het buitenland support. Ook aan de vrouwen- of vriendinnengroepen heeft Lume gedacht: zo kunnen zij gratis een kant en klare box aanvragen voor het organiseren van een Lume Lightswitchavond,. Daarvan zijn er inmiddels al ruim 50 georganiseerd. Hagar vindt het mooi om de creativiteit van de vrouwen te laten zien, in alle breedte. Er wordt bij Lume geen aandacht gelegd op een specifieke groep of stroming, iedereen die het verlangen proeft om lichtdrager te zijn, is welkom.

Beeld: Maaike Poelen voor Verre Naasten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *