IJDELHEID

Een vriendelijke dame sprak me aan en vroeg: “Je bent bezig met kleuren, met uiterlijk en mode, maar is dat eigenlijk wel Bijbels? IJdelheid is toch niet iets waar we als christenen ons mee bezig moeten houden?” Goede vraag natuurlijk!  

Misschien herken jij ‘m wel. Weet je wat belangrijk is als het gaat om kleding, dat we ons zo kleden zoals het bij ons past en dat we daarmee ook recht doen aan hoe zorgvuldig we geschapen zijn. Al eerder schreef ik over hoe belangrijk het is om ons te bedekken en dat kleding als bescherming ons gegeven is. In de Bijbel staan een aantal teksten over eenvoudig gekleed gaan. 

DE VROUW UIT SPREUKEN 31

Mag je je dan niet leuk kleden? Zeker wel. De vrouw uit Spreuken 31 ‘ken’ je vast wel. Een vrouw die heel actief is. Deze vrouw kleedt zich in fijn linnen en purper. Een heel dure grondstof in die tijd. Je mooi kleden mag dus. Deze vrouw vreest de Heere. Ook de Heere Jezus droeg een mantel waarvan het jammer zou zijn als die gescheurd zou worden. De soldaten bij het kruis verloten Zijn mantel. 

HOU OP MET VERGELIJKEN

De vraag of voor jou kleding ijdel is of niet, kun je alleen zelf beantwoorden. Word jij er hoogmoedig van als je bepaalde kleding draagt? Kijk je op anderen neer, die er minder goed gekleed bij lopen? Hoogmoed is zonde. Je vergelijken met de ander kan alleen maar misgaan. Er is altijd wel iemand te vinden waarbij je het gevoel krijgt dat je zelf mooier bent. Dan word je hoogmoedig. De andere kant kan ook waar zijn voor je: dat je altijd iemand ziet die je mooier vindt dan jij. Dan krijg je een negatief zelfbeeld. Mijn advies aan jou is: wees blij met wie jij bent. Met hoe mooi jij gemaakt bent. En dan zeker niet om er ijdel van te worden. Want waarom zou je dat worden als je jezelf niet gemaakt hebt? Alle eer aan God, jouw Schepper, Die jou zo zorgvuldig gemaakt heeft. Zo mooi. En de ander ook.

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 

Beeld dankzij Hair By Hanna Roubos.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *