WAT KLEUREN OVER KERST ZEGGEN

Ha lieve lezeres van Fleurrijk,

Eerder schreef ik dat het mooi is als de kleuren die je draagt bij jou passen. Dat jouw persoonlijkheid daarbij ook een belangrijke rol speelt.

De kleuren die gebruikt worden in de Bijbel vertellen iets. Dat kan ik niet in een column vertellen. In het boek ‘Jij en je kleding’ heb ik van alle kleuren beschreven wat de psychologische en Bijbelse betekenis is van de kleuren.

ADVENT

Omdat we in de tijd van Advent leven, ga ik je nu iets vertellen over de kleur rood. Rood is de kleur van de aarde. Rood is ook de kleur van de zonde. Denk maar aan de tekst uit Jesaja 1: “Al waren uw zonden als scharlaken, …”. Scharlaken is rood. Rood is ook de kleur van bloed. Wij zijn doordrenkt met zonde en helemaal rood. Rood is een heel sterke kleur, die lang zichtbaar blijft. Onze zonden staan tussen de Heere God en ons in en dat kunnen we zelf niet oplossen. Wat een wonder dat de Heere Jezus Zelf kwam naar deze aarde, in ons vlees. Hij werd tot zonde gemaakt, staat er in de Bijbel. Hij werd helemaal rood van onze zonden. Bloed is rood. Alleen door Hem kunnen wij volkomen wit worden. Zijn offer is voldoende om ons rood weg te nemen en ons wit te wassen. 

De Heere Jezus, volkomen rein (wit), heeft in onze plaats geleden en is gestorven. Geloof je dat? Dat is wat nodig is om rein te worden voor God. Zodat je niet zelf de straf moet betalen voor je zonden.

WIT

Witter dan sneeuw. Als we zelf iets willen bijdragen aan dat volbrachte werk van de Heere Jezus, dan is het niet meer puur wit. Alleen door te geloven dat Hij het volkomen offer gebracht heeft, dat Hij de zonden heeft weggenomen, staat er niets meer tussen God en ons in. Dan mogen we vrijmoedig toegaan tot God Zelf. Het voorhangsel in de tempel voor een groot deel bestond uit purper (paars). Het voorhangsel scheurde toen de Heere Jezus stierf aan het kruis. 

BLAUW EN PAARS

Hoe mooi is het om je te realiseren dat blauw de kleur van God Zelf is. Rood de kleur van de aarde, van de zonde. En paars is een menging van blauw en rood. Het brengt de hemel en de aarde bij elkaar. Toen het voorhangsel scheurde was de weg vrij naar de Heere God Zelf. En dat is nog steeds zo. Zullen we dan vrijmoedig toegaan tot God Zelf? Om Jezus’ wil is het mogelijk. En zal Hij, Die trouw is, ons dan terugsturen? Lof zij het Lam, dat onze zonde op Zich nam.

Kerst staat nooit los van Goede Vrijdag, van Pasen, van de Hemelvaart en van Pinksteren.

Gezegende kerstdagen gewenst!

Lieve groet,

Carolien

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *