AU-PAIR IN ENGELAND

Anna Laura was tijdens haar studie communicatie aan het rondkijken voor een tussenjaar, maar besloot toch haar studie verder op te pakken. ,, Toch ben ik na mijn studie weer rond gaan kijken naar uitdagingen in het buitenland. Ik dacht: als ik het nu niet doe, doe ik het nooit.”

Via een bureau voor christelijke au-pairs kreeg Anna Laura een profiel aangeboden van een christelijk gezin die een au-pair zochten. Ze besloten te Skypen om elkaar beter te leren kennen. ,, Van beide kanten hadden we het idee dat dit Gods weg was.” De ouders hebben lang in de zending gewerkt, maar zijn nu aan het werk voor een kerk in Engeland. Ook studeren beide ouders. Ze hebben drie kinderen in de leeftijd van zes, vier en twee. 

Toen het moment van afscheid nemen aanbrak, vond Anna Laura dit best lastig. ,, Ik had mezelf voorgenomen om tussendoor niet naar huis te gaan, want ik ben best snel geneigd tot heimwee.” Haar ouders gingen het eerste weekend mee, wat ze erg gezellig vond. Toen haar ouders weg waren, was het even zoeken naar haar rol binnen het gezin. ,, Je wilt ook niet het gevoel hebben dat je inbreekt in hun privacy.” De zorgen bleken voor niets, want het contact tussen Anna Laura en het gezin verliep heel flexibel. De kinderen zochten in het begin nog wel eens de grenzen op, om te zien hoe ver ze konden gaan. ,, Ik zag wel dat we snel aan elkaar gehecht raakten. Ik maak deel uit van het gezin. Mocht het kunnen en zou het mijn pad zijn, dan zou ik nog wel een jaar willen blijven.” Ook binnen de kerkelijke gemeente werd ze zo welkom geheten dat ze zich gelijk thuis voelde.

Wat doe je nu eigenlijk als au-pair? Volgens Anna Laura verschilt het per gezin welke taken je toebedeeld krijgt. Zo zijn er au-pairs die flink aan de schoonmaak mogen, maar die klusjes zitten normaal gesproken niet in haar takenpakket. ,, Het gezin waar ik verblijf, vinden het belangrijk dat ik er voor de kinderen ben.” Au-pair zijn betekent ook een nieuwe routine krijgen voor jezelf. Zo heeft Anna Laura de ochtenden altijd vrij en de weekenden in principe ook. ,, Als au-pairs hebben we groep op WhatsApp. Zo spreken we zo nu en dan met elkaar af om een weekendje weg te gaan.” 

Wat je volgens Anna Laura nodig hebt als au-pair, is doorzettingsvermogen. ,, Hoewel het leven van een au-pair fantastisch kan lijken, kan het zo nu en dan best pittig zijn. Vooral als je last hebt van heimwee, heb je doorzettingsvermogen nodig. Ook is het belangrijk dat je liefde hebt voor kinderen.” Iets wat ze geleerd heeft als au-pair? ,,Geduldig zijn!” 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *