MEVROUWTJE GEEL

Ze stond bekend als Mevrouwtje Geel. Inmiddels wordt Eunice ook gewoon bij haar naam genoemd. Ze rijdt ook geen gele auto meer, enkel de tankdop van haar auto is nog deze kleur. Ze zou zichzelf omschrijven als creatief en chaotisch. Inmiddels heeft ze een eigen bedrijf waarin ze al haar creativiteit stopt.


NAAR HET CIBAB
Als tiener was Eunice al druk in de weer met maken en verkopen. Zo had ze een eigen webshop, waar ze handgemaakte kaarten en cadeauzakjes verkocht. Ze koos ervoor om naar het Cibap in Zwolle te gaan. ,, Als refomeisje moest ik wennen aan de mensen om me heen op het Cibap. Deze tijd heeft me echt gevormd. Ik ben ruimer gaan denken op een goede manier.” Vooral de positieve nieuwsgierigheid en openheid van medestudenten die anders in het leven stonden vond Eunice prettig.
Aan het einde van haar studie begon de laatste stageperiode. Op deze plek kon ze een tijdje blijven werken. Toen haar werkzaamheden daar ophielden, was het tijd voor een nieuwe weg. Op dat moment lag alles weer open voor Eunice. Ze ging nadenken over een de toekomst die open lag. ,, Ik wilde helemaal geen nieuwe baan, maar voor mezelf werken.”

BIKKELEN
Hoewel ondernemen vrijheid biedt, is het soms ook spannend. ,, Ik woon op mezelf, je moet het wel allemaal zelf doen wat betreft de kosten.” Wel is Eunice positief gestemd over de toekomst. Ze is zich ervan bewust dat ze nog maar twee jaar bezig is met haar eigen onderneming. ,, Het heeft tijd nodig om bekend te worden.” Een tijdje heeft ze ervoor gekozen om nog bij een werkgever aan de slag te gaan naast haar eigen bedrijf, maar ze merkte dat het lastig was om dit te blijven combineren. ,, Soms was het rustig qua opdrachten, een andere keer kreeg ik juist een grote berg opdrachten.” Eunice werkt op kantoor bij een reclamebureau, waarmee ze samen werkt.
Als ik aan ondernemen denk, komt de Kamer van Koophandel boven drijven. Als ik haar ernaar vraag, antwoordt ze nuchter: ,, De Kamer van Koophandel stelt echt helemaal niets voor. Ik ben er even naar toe gereden en het was geregeld.”

KAARTEN IN DE STATENVERTALING
Naast grafische vormgeving stopt Eunice haar creativiteit ook in andere vormen van ontwerpen. ,, Ik ken mensen uit de omgeving die christelijke kaarten maakten, maar ik zag nog geen Statenvertaling.” Inmiddels is Eunice zelf begonnen met het ontwerpen en verkopen van christelijke kaarten waarop teksten in de Statenvertaling staan. ,, Ik had niet verwacht dat het zo goed ging lopen!” Als ik haar vraag naar dromen die ze nog heeft voor de toekomst, geeft ze een prachtig antwoord. ,, Het is mijn droom om wat bekender te worden, dat ik de hele week bomvol zit met werk. Daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Geef mij een muziekje of laat mij muziek maken en ik ben een tevreden mens. Veel meer heb ik niet nodig.”

Meer zien van Eunice? Neem dan een kijkje op haar site.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *