HET SIERAAD VAN IEDERE VROUW

Als je haar maar goed zit.. Op het moment van typen heb ik een losse knot op mijn hoofd gedrapeerd, nadat de pieken maar tevoorschijn bleven komen. Of je nu kort, krullend, lang of steil haar hebt, je kapsel krijgt het zo nu en dan zwaar te verduren. Dan heb ik het niet alleen over de wind- en regenbuien die op je haar afkomen, maar ook over de liters haarlak, hevige borstelsessies of de strakke knotten die zorgen voor een ontploffing bovenop wanneer de boel uitgehaald wordt. Hanna Roubos- Nobel heeft de nodige ervaring als haarstylist, tijd om meer over haar boek te delen!

ALLEMAAL EVEN LEUK

Ze komt uit Hardinxveld-Giessendam, maar kapt bruidjes in heel het land. Nadat ze eerst als pedicure werkte, heeft ze sinds 2015 haar eigen bedrijf als bruidsstylist. Daarnaast is Hanna echtgenote van Jaco en trotse moeder van Jan-Hugo. Wat haar uniek maakt als hairstylist? ,, Ik denk vooral dat ik niet één bepaalde style heb, maar veel stylen kapsels kan maken. Van klassiek tot bohemien, ik vind het allemaal even leuk!”

,, Ik schrijf al twee jaar tutorials voor de Terdege. Hier kreeg ik leuke reacties op. Zo ontstond het idee om zelf een boek te gaan maken.” Nadat ze er een jaar aan werkte, ligt ie nu eindelijk in de winkel. Soms was het best even druk. ,, Ik heb toen wat werkzaamheden los moeten laten, maar daarna ging het prima.” Haar werk combineren met haar gezin, blijft soms een zoektocht. ,,  Ik heb mezelf vooral moeten leren op tijd rustmomenten in te plannen. Dit gaat me steeds beter af. We vinden het heerlijk om met het gezin op vakantie te gaan, of uitstapjes te maken, zodat we ons werk ook echt even los laten.”

KONINKLIJK KAPSEL

Valt er nog wat te dromen als je talloze bruiden hebt laten stralen èn er een boek op je naam staat? Hanna: ,, Haha, dromen altijd! Het kapsel van Maxima eens mogen verzorgen lijkt me een gave ervaring.” Als ik in het boek blader, zie ik glamoureuze kapsels. Een twistvlecht, prinsessenknotjes, haarbandvlecht, topknot; de keuzes zijn veelzijdig. Ook kom ik fijne tips tegen, vooral handig op de momenten dat het allemaal wat minder glamoureus zit dan je zou wensen. Een van de tips heb ik de afgelopen dagen uitgeprobeerd; ,, Mousse maat het haar stugger en geeft volume, ideaal voor glad en dun haar dus. Het verzwaart het haar niet. Voor het beste resultaat gebruik je het in de puntjes van handdoekdroog haar.” Of het nu aan mijn hoopvolle gevoel ligt of niet; ik heb het idee dat mijn haar meer volume geeft sinds ik dit probeerde. Of deze: ,, Gebruik een schuifspeldje altijd met de geribbelde kant naar de hoofdhuid toe!” Voor elke haarstijl is een tutorial te vinden waarmee je uit de voeten kan. Ik zie er al naar uit om te gaan experimenteren met de kapsels, waarmee ik ga oefenen totdat het er piekfijn uitziet. Piekfijn nonchalant bohemien.

Meer te weten komen over Hanna of het boek? Neem dan een kijkje op haar site.

BEELD SJANINE SCHIPPERS // TEKST HANNA KATER

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *