ZEPIG

Toen Marcel op vakantie was, kocht hij een stukje zeep nadat zijn douchegel op was. Thuisgekomen verdween het in de kast, tot hij er weer op stuitte. ,,Ik vond het eigenlijk heerlijk, zo’n stukje zeep. Toen het op was, ging ik op internet speuren naar andere zeepmakers. Het viel me op dat er geen site was waar je allerlei verschillende zeepjes kon kopen.” Wat niet is kan komen, dus besloot Marcel hier zelf mee aan de slag te gaan. Inmiddels runt hij de webshop Zepig.nl.

120 FRISSE OKKSELS

Wanneer ik de producten bekijk die verkrijgbaar zijn op Zepig, vallen de producten op veganistische basis mij op. Als ik Marcel hierover een vraag stel, zegt hij: ,,Veel zeep is vegan, al heb ik me daar niet specifiek op gericht. Toch merk ik dat deze producten klanten aanspreken.” De producten zijn heel anders opgezet dan de gemiddelde deodorant bus die je aantreft in de drogisterij.  Met de deodorant van The Lekker Company bijvoorbeeld is flink spuiten niet nodig, maar deze hoef je enkel ter grootte van een erwt aanbrengen in de oksel. In het minuscule potje zit genoeg deodorant voor 120 frisse oksels. ,,Momenteel probeer ik zoveel mogelijk producten plasticvrij aan te bieden. Ook heb ik niet alleen zeep, maar alles wat in de badkamer te gebruiken is, kan je vinden op Zepig.”

Hoewel Lush zich eveneens producten aanbiedt op veganistische basis, vormt dit geen concurrentie voor Marcel. ,,Mijn producten zijn in vergelijking met dat merk wat eenvoudiger.” Het blijft voor de ondernemer altijd een uitdaging om te zoeken naar nieuwe producten om toe te voegen. Hiervoor gaat hij regelmatig op bezoek bij bedrijven die potentie hebben om hun producten aan te bieden op Zepig.

AANSTEKELIJK

Wat volgens Marcel een voorwaarde is voor sterk ondernemerschap, is de passie voor het product. ,,Je moet er gewoon achter gaan staan, je moet er echt wat mee hebben. Zo probeer ik alle producten die ik aanbied, zelf ook te gebruiken.” Waar hij eerder moest speuren naar bedrijven om een samenwerking mee aan te gaan, krijgt de ondernemer inmiddels zelf veel aanbiedingen van bedrijven die hun producten op Zepig aan willen bieden. ,,Meer dan helft wijs ik af, omdat de ingrediënten wat mij betreft niet puur genoeg zijn.”

Wanneer ik vraag of er ooit een idee geweest is wat betreft een fysieke winkel, antwoordt de ondernemer: ,,Ik heb daar zeker aan gedacht. Mijn magazijn is te vinden in Utrecht, dus dat leek me een mooie stad voor een fysieke winkel. Hier is aardig wat toerisme, wat voor mijn producten ook interessant is. Het is echter niet te realiseren wat betreft kosten. De huurprijs en de andere vaste lasten zijn dan zo hoog, dat ik wel heel veel zeepjes moet verkopen. Voorlopig blijf ik me dus nog richten op de webshop.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar Zepig? Neem dan hier een kijkje. Voor de producten die weergegeven zijn op de afbeeldingen, vind je meer informatie wanneer je op de foto klikt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *