DE KLEUR VAN PINKSTEREN

Als ik over Pinksteren nadenk dan zie ik een veelkleurige mensenmassa voor me. Ze komen uit allerlei landen en kunnen elkaar lang niet altijd verstaan. Ze horen een groep mannen hun eigen taal spreken. Ze komen op het geluid af en verwonderen zich over dit bijzondere gebeuren. Wat horen ze dan? Dat eenieder die de naam van de Heere zal aanroepen, zalig zal worden. Ja, zij die gezondigd hebben, de Heere Jezus gekruisigd. Hen wordt het Evangelie verkondigd en – staat er – zij werden diep in hun hart geraakt en bekeerden zich en loofden God. Door al die verschillende veelkleurige mensen die daar stonden is deze boodschap de wereld in gebracht en ook bij ons gekomen. Wat een voorrecht dat ook wij in onze taal het Evangelie horen. Deze zelfde boodschap dat eenieder die de naam van de Heere zal aanroepen, zalig zal worden.

DE ANGST VOORBIJ

Er is zoveel te zeggen over Pinksteren. Kijk eens naar de discipelen. Ze zijn zo vol van de Heere God, dat ze niet bang meer zijn, rond de kruisiging van de Heere Jezus was dat wel anders. Dat is wat de Heilige Geest doet, wat Hij uitwerkt. 

IN VUUR EN VLAM

De menigte ziet tongen als van vuur aan de discipelen. Het zat op eenieder van hen. Vuur heeft een oranjekleur: energiek. Het energieke zie je duidelijk terug bij de discipelen. Als je tot geloof bent gekomen en het is al langer geleden, weet je dan nog hoe die eerste tijd voelde? De tijd dat je vol was van God en vol liefde voor je medemens. Vol energie ook om die blijde boodschap te delen. Misschien herken je het wel, maar zie je nu zo weinig of misschien wel niets daarvan terug. Waar is het gebleven, dat energieke? Soms lijkt het vuurtje (bijna) uitgedoofd.

Weet je wat zo geweldig is aan het gedenken van de heilsfeiten: dat we weer opnieuw eraan herinnerd worden dat de Heere Dezelfde is gebleven. De Heilige Geest is uitgestort en kan jou weer opnieuw vervullen met Zichzelf. Bid, overdenk het Woord dat vast en zeker is, ga zingen, spreek uit wie de Heere voor je is in je gebed maar vertel het ook aan je vriendin, je broer, je collega. Het is zo heerlijk om te weten dat we een Voorbidder hebben in de hemel. Wij zijn niet volmaakt en kunnen niet uit onszelf naderen tot de Heilige God. Maar we leven na hemelvaart en mogen vrijmoedig naderen tot de troon der genade, omdat we een Hogepriester hebben. Een Hogepriester Die het offer gebracht heeft, waardoor wij mogen leven. Geloof jij dat, persoonlijk? Dat Hij Zijn bloed heeft gestort om al jouw zonden te bedekken? Zijn rode bloed, waardoor er niets meer zichtbaar is, niets van wat jij misdeed. Verblijd je erin! Dat maakt dat het vuur weer gaat branden. Dan straal je energie uit, liefde voor God, liefde voor je medemens. 

ORANJE KLEDING

Oranje is een warme kleur. Oranje kleding staat dus bij je als je een warm type bent. Hoe kom je daarachter? Heb je sproeten en rossig haar? Dan is het wel zeker dat oranje jou prima staat. Maar het kan ook zijn dat je bruin haar hebt of blond en een duidelijke warme huidtint. Natuurlijk zijn er veel tinten in oranje en niet iedere tint staat je evengoed. Dat is ook van andere factoren afhankelijk, zoals de diepte van je haarkleur en je karakter. Als je een energiek karakter hebt, past een felle kleur oranje beter bij je dan dat je een rustige persoonlijkheid hebt. Een zachte kleur, zoals zalmroze past dan beter voor je. Probeer het maar eens uit! En als je zeker wilt weten wat bij je past, dan ben je hartelijk welkom voor een kleuradvies in Woudenberg.

Lieve groet,

Carolien 

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 

BEELD DANKZIJ MEMORIES BY MARLEEN, GEMAAKT IN B&B DE KOORNZAK TE MIDDELBURG.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *